Webinar overzicht Hulp nodig
Online seminar: het hoe, wat en waarom van een financieel dashboard <img alt="" src="https://www.onlineseminar.nl/rtlz/images/Afbeelding1.jpg " style="border-width: 0px; border-style: solid; left: 263px; width: 291px; height: 152px" width...
944 keer bekeken

Online seminar: het hoe, wat en waarom van een financieel dashboard

Torenhoge inflatie, alsmaar stijgende huizenprijzen, de nieuwe pensioenregeling en spaarrente die rond de 0% steekt. Tal van facetten die invloed op onze portemonnee hebben. Een gegeven waar we iets mee kunnen of misschien zelfs wel moeten. Hoe helder heb jij je financiële situatie? En welke rol kunnen financiële instellingen hierin spelen? Over dit onderwerp organiseren RTL Z en Topicus op dinsdagavond 19 april een online seminar.

Het zijn verre van saaie tijden op de financiële markt. Er staan aardig wat interessante veranderingen op de stoep: van de koopkracht die dit jaar verder zal afnemen tot de nieuwe pensioenregeling waaraan wordt gewerkt en de tendens van individualisering: de behoefte aan vrijheid om ons leven zo in te vullen, zoals we dat zelf willen. Ook als het om onze financiën gaat. Niet dat wij Nederlanders hier veel mee bezig zijn. Integendeel. Ons financieel bewustzijn is laag. Zolang we onze maandelijkse lasten kunnen betalen en niet in het rood staan, kijken we er niet vaak (en graag) naar om.   

Toch zou veel misère kunnen worden voorkomen als consumenten vaker in de financiële cijfers duiken, we er meer grip op krijgen en we makkelijker de hulp van een financieel expert kunnen inschakelen. Volgens Clint van Haalen, general manager Topicus Finance, zou een financieel dashboard uitkomst kunnen bieden. Zo wordt het financiële plaatje voor consumenten en financiële instellingen veel overzichtelijker en kan er beter op veranderingen - van recessies tot het krijgen van een kind, het kwijtraken van een baan of het starten van een eigen onderneming - worden geanticipeerd.  

Online seminar dinsdag 19 april

Omdat er in de weg naar een integraal financieel dashboard een belangrijke rol voor tussenpersonen, adviseurs en geldverstrekkers is weggelegd, organiseren RTL Z en ICT-dienstverlener Topicus op dinsdagavond 19 april (20:30 uur) een online seminar. Want hoe mag zo’n financieel overzicht eruitzien? Hoe realistisch is dit scenario? Wat is de rol van de overheid? En wat is de toegevoegde waarde - naast die voor consumenten - voor de financiële sector?

Verder zal beurscommentator Hans de Geus aanschuiven. Wat is zijn visie op de huidige financiële markt? Is het volgens hem aan te raden om toch in deze tijd een nieuwe woning te kopen? En ziet hij een integraal financieel dashboard ook voor zich?

Aanmelden? Klik op de button hiernaast 

dinsdag

19

april 2022

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.