Webinars voor e-learning

E-learning kent een exponentiële groei. Logisch, want digitaal bereik je altijd meer mensen dan je fysiek kan samenbrengen. Bovendien hoef je geen ruimte te huren en bespaar je (reis)tijd. We vertellen je graag hoe ook jij webinars effectief kan inzetten voor e-learning.

Volgens schattingen in Forbes Magazine zal e-learning in 2025 internationaal een omzet hebben van maar liefst 325 miljard dollar. Een verdrievoudiging van 2015, waarin de omzet 107 miljard dollar was. E-learning is met andere woorden een sterk groeiende, volwaardige vorm van onderwijs en opleidingen.

Binnen e-learning is het webinar een veelgebruikte tool. De cursus, training of college kan worden bekeken door honderden of zelfs duizenden deelnemers tegelijk, vanaf elke locatie en op elk device. Deelnemers kunnen vragen stellen via de chat, waardoor er inhoudelijk geen verschil is met een fysieke bijeenkomst. Terwijl er veel kosten en reistijd worden uitgespaard. Een bijkomend voordeel is dat je de lesstof kan opnemen en on demand ter beschikking kan stellen. Zo kunnen cursisten niet alleen kijken waar ze willen, maar ook wanneer ze willen.

En dat zijn niet de enige voordelen. Deze tools van het Online Seminar-platform zijn een meerwaarde voor het succes van jouw e-learningprojecten.

1. Toetsing en accreditatie

Een webinar kan je effectief inzetten voor trainingen en bijscholingen. Met onze automatische toetsings- en accreditatiemodule kunnen franchisenemers, beroepsgroepen, studenten of personeel eenvoudig en op grote schaal opgeleid en getraind worden.

Geen administratie of verbeterwerk!

De software van Online Seminar doet de administratie en het verbeterwerk voor jou. Je bepaalt vooraf aan welke criteria deelnemers moeten voldoen om te slagen en het platform doet de rest.

Je kan bijvoorbeeld:

  • ● Instellen hoeveel % van het webinar een deelnemer minstens moet bekijken om te slagen;
  • ● Deelnemers pollvragen laten beantwoorden. Zo test je of de deelnemer de leerstof opneemt en zal hij ze ook beter onthouden;
  • ● Een enquête laten invullen;
  • ● Een multiple-choice-toets afnemen. Als organisator krijg je automatisch bericht wanneer iemand is geslaagd. Is een deelnemer niet geslaagd? Dan kun je ervoor kiezen een of meerdere herkansingen in te zetten. Je kunt zelf bepalen hoeveel herkansingen een deelnemer krijgt.

    Aan wie voldoet aan alle ingestelde criteria kan je een officieel certificaat uitreiken. Voldeed een deelnemer niet? Dan kan je hem eventueel uitnodigen voor een herkansing.

Webinars voor e-learning toepassingen

De toetsings- en accreditatiemodule van Online Seminar kan je op verschillende manieren toepassen:

  • ● E-learning totaalplatform. In zo’n geval is e-learning onderdeel van een breder Learning Management System. Naast webinars, leest de cursist teksten, bekijkt video’s en woont fysieke seminars of colleges bij. Webinars zijn dan onderdeel van een groter programma. Het mooie aan het Online Seminar-systeem is dat we alle resultaten automatisch kunnen koppelen aan het Learning Management System. Manueel resultaten ingeven is dus niet nodig.
  • ● Volledig online cursuspakket met toetsing en accreditatie.
2. E-learning rapportage

Het platform registreert alle antwoorden en stuurt na het webinar een e-mail met het resultaat naar de deelnemers. De inhoud van deze e-mails bepaal je zelf; zo kan je bijvoorbeeld iemand die niet geslaagd is uitnodigen voor een volgend webinar of wijzen op aanvullende leerstof.

3. Webinars on demand

Bovendien kan je de cursus, de training of de les on demand beschikbaar stellen, zodat deelnemers op een later moment (nog eens) kunnen kijken. De resultaten van toetsen of polls, hoe lang iemand kijkt, … al deze gegevens worden ook verzameld bij deelnemers die on demand kijken. Ideaal dus voor zelfstudie, wanneer cursisten thuis en op hun eigen tempo leren.

Meer weten?

Onze webinarspecialisten helpen je graag verder.

Neem contact met ons op


Succesverhalen

Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


RTL Z

Hoe webinars traditionele tv versterken

Het Juridisch Loket

Slim opleiden via webinars

UMC Utrecht

Webinars als bron van medische info

UWV

Een baan vinden met hulp van webinars