Presentatietraining voor webinars

Een webinar presenteren is moeilijker dan je misschien denkt. Je staat in een studio met vier camera’s op je gericht en moet ook rekening houden met interactie met de deelnemers. Om ervoor te zorgen dat je presenteert als een professional, bieden we je twee presentatietrainingen aan: de studiotraining en de sprekerstraining.

Tijdens een webinar sta je in een studio zonder publiek en verloopt de interactie met deelnemers via een live chat en pollvragen. Daar moet je als presentator rekening mee houden. Het is een heel andere ervaring dan een live presentatie geven. Onze ervaring leert ons dat een presentatietraining een groot verschil maakt voor jou als presentator.

Online Seminar biedt twee presentatietrainingen:
Studiotraining

Is presenteren in een studio helemaal nieuw voor jou of is het al lang geleden? Dan is onze studiotraining een absolute aanrader. Onder begeleiding van een professionele trainer oefen je 2 uur lang je eigen webinar in onze professionele studio. Je krijgt onder meer advies over opbouw van het webinar, tips over de PowerPoint-presentatie , je leert omgaan met de verschillende interactiemogelijkheden en je krijgt tips over je presentatievaardigheden.

De studiotraining is een laagdrempelige training voor ieder niveau, waarin we voornamelijk naar de grote lijnen van het webinar kijken. Heb je behoefte aan verdieping op het vlak van presenteren, presence, sprekersangst en/of inhoud? Dan raden we je de sprekerstraining aan.

Onze studiotraining is ideaal als een webinar presenteren helemaal nieuw is voor jou of als het al lang geleden is. De training is individueel of in groep en duurt ongeveer 2 uur.

 • In de studio van Online Seminar of op locatie in overleg
 • Onder begeleiding van een ervaren trainer en professionele regisseur
 • Maak je de webinarfunctionaliteiten eigen
 • Krijg tips over je presentatieskills
 • Sprekerstraining

  Als je je presentatie naar een hoger niveau wil tillen, dan is onze sprekerstraining geknipt voor jou. Hoe moet je voor de camera staan? Hoe ga je om met spanning? Hoe bouw je je verhaal op? Dat zijn zaken waar we in deze training op ingaan.

  Na onze sprekerstraining ben je gewapend om impact te maken met je presentatie. Je vergroot je présence en communiceert krachtiger. Geerteke, onze trainster, helpt je ook met de structuur en de vorm van jouw verhaal om je publiek te raken en geeft je tips om je zenuwen te bedwingen of je spreekangst te overwinnen. De training is individueel of in groep en duurt één dagdeel.

  5 voordelen op een rij
 • Maak impact met je presentatie
 • Vergroot je presence voor de camera
 • Verbeter je verhaal
 • Leer omgaan met zenuwen of spreekangst
 • In de Online Seminar-studio in Amsterdam of in overleg op een andere locatie • Meer weten?

  Onze webinarspecialisten helpen je graag verder.

  Neem contact met ons op


  Succesverhalen

  Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


  RTL Z

  Hoe webinars traditionele tv versterken

  Het Juridisch Loket

  Slim opleiden via webinars

  UMC Utrecht

  Webinars als bron van medische info

  UWV

  Een baan vinden met hulp van webinars