Wat is een webinar?

Een webinar is een interactief seminar dat online wordt uitgezonden. Uw doelgroep kan live naar uw boodschap kijken, óf achteraf, op een moment dat het hen schikt. Vanaf elke locatie en op elk device.

1. Live chat

Zodra de live uitzending gestart is, kunnen deelnemers door middel van de chatfunctie actief aan het webinar deelnemen. Vragen en reacties komen binnen bij een team van moderatoren dat de chatberichten van het webinar screent, afhandelt en eventueel doorzet naar de uitzending. Na afloop ontvangt u een overzicht van de volledige chathistorie.

2. Pollvragen

Wilt u weten welke deelnemers al klant bij u zijn? Of welke collega’s reeds bekend zijn met een nieuwe procedure? Door het gebruik van pollvragen krijgt u hier met één druk op de knop antwoord op. Het inzetten van pollvragen tijdens een webinar zorgt voor een betrokken publiek, en waardevolle informatie. De resultaten van de door u ingezette pollvragen ontvangt u na afloop van het webinar in een overzichtelijke rapportage.

3. Call-to-actions

Wilt u ook na het webinar in contact blijven met uw deelnemers? Gebruik dan de call-to-actionfunctie: een opvallende button met een doorklik naar een door u gekozen link. Hiermee kunnen deelnemers zich bijvoorbeeld aanmelden voor uw nieuwsbrief of uw volgende webinar. Maar ook interesse in een adviesgesprek of directe aankoop van uw product of dienst kunt u door middel van deze functionaliteit aanbieden aan de deelnemers van uw webinar.

4. Enquête

Sluit uw webinar af met een enquête. Hierin kunt u de deelnemers vragen naar hun mening over het bekeken webinar of een daaraan gerelateerd onderwerp. Maar de enquête is ook een nieuw contactmoment dat u uitstekend kunt inzetten om extra data van de deelnemers te verzamelen. De uitslagen van de enquête maken deel uit van de uitgebreide rapportage die u na afloop van het webinar ontvangt.

5. Toetsmodule

Zet u webinars in als leermiddel? Dan kan de toetsmodule u veel werk uit handen nemen en daarmee kosten en tijd besparen! Na afloop van het webinar kunt u de deelnemers een toets aanbieden. U bepaalt vooraf de parameters en het platform stelt direct en automatisch vast of een deelnemer geslaagd is. De certificaten van het webinar worden eveneens automatisch verstuurd. U ontvangt een overzicht met alle resultaten. Geen nakijkwerk meer! Alles is geïntegreerd in uw webinar.

Een veelzijdig webinarplatform

Het platform is volledig webbased en daarmee toegankelijk vanaf een pc, tablet of smartphone. Het installeren van software is niet nodig: geen download, geen app, geen plugin. Het webinarplatform biedt verschillende mogelijkheden tot interactie. Hiermee betrekt u uw doelgroep optimaal bij uw webinar, vergaart u relevante data, en kunt u de gepaste follow-up verzorgen.

On demand webinar

Uw webinar opnemen? Ook dat is mogelijk. Uw webinar is dan na afloop van de live uitzending eenvoudig terug te kijken via de ondemand-versie. Deze webinaropname houdt uw verhaal beschikbaar voor deelnemers die niet in staat waren het live webinar bij te wonen. Heeft u het webinar ingezet voor opleidingsdoeleinden? Met de interactieve ondemand-versie kunt u deelnemers blijven certificeren en bijvoorbeeld Permanente Educatie Punten (PE-punten) toekennen.