Sector

Zorg en farma

De healthcare-markt is zeer gereguleerd en competitief. Hoe kan je als bedrijf binnen die context connecteren met gezondheidsprofessionals van over de hele wereld? Het antwoord: webinars.


Artsen, specialisten en andere healthcare professionals waarderen wetenschappelijk onafhankelijke informatie over de laatste ontwikkelingen in hun vak. Met de sterke regulering in de medische en farmaceutische wereld zijn de promotie- en marketingmogelijkheden beperkt. Interactieve webinars bieden mogelijkheden die andere kanalen niet bieden. Van over de hele wereld kunnen artsen live in gesprek gaan over nieuwe ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Ze kunnen de webinars bekijken waar en wanneer ze willen, met elk device.

We zien dat partijen in de gezondheidszorg regelmatig kiezen voor reeksen webinars, eerder dan losstaande uitzendingen. Een slimme keuze, want daardoor wordt het platform een belangrijke, vaste bron van informatie voor gezondheidsprofessionals. En dat helpt om je organisatie te positioneren als een thought leader in de sector.

Webinars: aansluiten bij wat artsen willen

De noden van artsen veranderen. Jonge artsen gaan op een andere manier om met hun tijd. Zo nemen ze informatie liever tot zich op een moment dat voor hen goed uitkomt, iets waar webinars de perfecte oplossing voor zijn. Met webinars bereik je bovendien meer healthcare professionals en op een efficiëntere manier.

Ook wie het webinar uitgesteld bekijkt kan nog vragen stellen in de chat of een pollvraag beantwoorden. En dat levert waardevolle data op waar je als bedrijf veel inzichten uit haalt.

In lijn met huisstijl

Het Online Seminar-platform kan volledig worden aangepast aan de huisstijl van je organisatie. Het design van het platform krijgt jouw corporate branding. Het platform zorgt dat de juiste content aan de juiste kijkers wordt getoond, bijvoorbeeld op basis van hun locatie. Daarbij kunnen we gebruikersprofielen creëren en deelnamerapportages. Bovendien kunnen de webinars worden gebruikt om CME-accreditatie te bieden.

Fullservice-aanpak

Onze fullservice-aanpak wordt erg geapprecieerd in de healthcare-industrie. Het is een garantie voor een professionele uitstraling. Opnames kunnen plaatsvinden in onze state-of-the-art studio in Amsterdam of op locatie. Ons zeer ervaren technische team zorgt ervoor dat het geluid en het beeld van de hoogste kwaliteit zijn.

De mogelijkheden van webinars in de healthcare industrie

1. Kennisdeling

Komt je nieuw medicijn of medisch toestel binnenkort op de markt? Dan is het waardevol in deze fase om artsen in te lichten over de mogelijkheden ervan. De gerenommeerde artsen die bijdragen aan de ontwikkeling van het medicijn of het toestel zijn vaak degenen die het webinar geven. Met een webinar bereik je professionals van over de hele wereld. Het is een uitgelezen kans om in detail op de wetenschappelijke onderbouwing van het medicijn in te gaan.

Ook voor medische organisaties zoals ziekenhuizen is het interessant om aan kennisdeling te doen. Zo lanceerde het UMC Utrecht een webinarreeks voor het algemeen publiek die wetenschappelijke informatie biedt rond actuele thema’s. Zo positioneren zij zich als expert in het medisch vakgebied.

2. Promotionele webinars

Wil je organisatie de werking van een medicijn of een toestel duidelijk uitleggen? Ook daarvoor is een webinar een uitstekende keuze. In het webinar kunnen artsen vragen stellen, wat inzicht geeft in wat er onder hen leeft. Het is bovendien een handige manier om in contact te blijven met je doelpubliek tussen grote conferenties door.

3. Platform tijdens conferenties

We zien dat farma-bedrijven en -organisaties ook een faciliterende rol innemen tijdens conferenties en seminars. Zij bieden een webinarplatform waarop de wetenschappelijke highlights van de bijeenkomst worden gedeeld. Ze bieden een podium aan artsen en andere deskundigen om recente ontwikkelingen toe te lichten, bijvoorbeeld nieuwe data. Met een online seminar kunnen professionals die niet op het congres aanwezig zijn toch belangrijke informatie tot zich nemen en meedoen aan de discussie.

Zo helpen we je

Mens


We denken verder dan features, systemen en techniek. Wij zorgen ervoor dat je de voordelen van data en techniek ervaart. Wij hebben aandacht voor de details. We luisteren. We leven ons in. Dat voel je. En dat voelen jouw klanten en gebruikers ook.

Ontmoet ons team

Data


Er is vandaag een overvloed aan data: op sociale media, in klantenbestanden, uit campagnes. Maar data is pas waardevol wanneer je er inzichten uit haalt. Wat weet je echt over je klant en hoe speel je daar optimaal op in? Wij helpen je met verrijkte, slimme data, waarmee je vooruit gaat.

Hoe doen we dit?

Techniek


De beste techniek is geruisloos. Techniek moet faciliteren waar het jou om te doen is: aandacht bij jouw doelgroep voor jouw verhaal. Daar zorgen wij voor met een state-of-the-artplatform; gebruiksvriendelijk en veilig. Zo zet je de techniek in waarvoor die bedoeld is: contact met jouw doelgroep.

Bekijk alle mogelijkheden

11013

Aantal webinars

In 10 jaar zijn we uitgegroeid tot
dé webinarexpert van de Benelux.

11013

Aantal webinars

In 10 jaar zijn we uitgegroeid tot
de webinarexpert van de Benelux.

Succesverhalen


Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


RTL Z

Hoe webinars traditionele tv versterken

Het Juridisch Loket

Slim opleiden via webinars

UMC Utrecht

Webinars als bron van medische info

UWV

Een baan vinden met hulp van webinars