Sector

Zakelijke dienstverlening

Je medewerkers, je klanten, je eventuele aandeelhouders. Iedereen heeft een drukke agenda en wil zijn tijd efficiënt besteden. Vanuit die overweging zijn webinars een interessante tool, bijvoorbeeld om personeel op te leiden of nieuwe ontwikkelingen te communiceren.


Fysieke meetings zijn zeer waardevol, maar ze kosten veel tijd en geld. Denk aan de reistijd en de uren die iemand afwezig is. Bovendien vindt een fysieke bijeenkomst altijd op een vast tijdstip plaats, wat niet altijd voor iedereen past. Kies je voor een webinar, dan hoeft niemand te reizen, en kan iedereen vanaf elk device kijken. Iedereen kijkt dus waar hij wil, wanneer hij wil en op het toestel van zijn keuze.

Maar er is nog een interessant voordeel: webinars genereren data. Het webinarplatform verzamelt waardevolle inzichten, bijvoorbeeld een analyse van antwoorden op pollvragen. Uniek aan het Online Seminar-platform is dat het die inzichten ook verzamelt wanneer de deelnemer on demand (dus niet live) kijkt.

Handige toepassingen van webinars in de zakelijke dienstverlening:

Personeel opleiden

Misschien zit je personeel over verschillende locaties verspreid of is het moeilijk ze een groot deel van de dag te missen op de werkvloer. Met webinars bereik je met één opname een grote groep en kunnen medewerkers kijken wanneer het in hun agenda past. Je boet niet in aan interactie en kan op voorhand bepalen aan welke criteria iemand moet voldoen om voor de opleiding te slagen. Wie voldoet aan de criteria krijgt automatisch een certificaat. Ook wanneer je medewerker niet live kijkt, maar on demand. En dat is het unieke aan ons webinarplatform.

Alle verzamelde data komen in een database. Zo zie je in een oogopslag welke medewerkers hun opleiding al hebben afgerond, welke niet en wat hun eventuele toetsresultaten zijn. Je kan dit op groepsniveau bekijken en op individueel niveau. Bovendien kan je via ons systeem handig naar alle deelnemers een bedankingsmail sturen met een link om het webinar nog eens te bekijken.


Cijfers en andere updates delen

Binnen een organisatie zijn er regelmatig zaken die je naar al je medewerkers of naar verschillende stakeholders wil communiceren. Denk bijvoorbeeld aan het bekendmaken van kwartaal- of jaarcijfers Vaak betekent dit voor CEO’s en CFO’s dat ze meerdere bijeenkomsten moeten houden met aandeelhouders en investeerders. En dat is tijdrovend. Daarom zien we steeds meer klanten overstappen op webinars. Webinars zorgen ervoor dat je in één keer alle stakeholders bereikt, vaak méér dan met fysieke bijeenkomsten

Klantenbinding

Ook voor klantenbinding is een webinar interessant. Zo hield Obvion Hypotheken een webinar over de mogelijkheden van het aanpassen van de hypotheek. Klanten konden direct hun vraag stellen aan personen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, in dit geval de CEO. Obvion hielp klanten om beslissingen te nemen over hun hypotheek. En, niet onbelangrijk, het webinar genereerde data. Op basis van de enquêtes kregen ze nieuwe inzichten, zoals wat klanten ingewikkeld vinden aan het product. Zo heeft de bank waardevolle inzichten voor hun verdere dienstverlening. Bijvoorbeeld voor aantrekkelijke content op hun site, in productinformatie of in volgende webinars.

Zo helpen we je

Mens


We denken verder dan features, systemen en techniek. Wij zorgen ervoor dat je de voordelen van data en techniek ervaart. Wij hebben aandacht voor de details. We luisteren. We leven ons in. Dat voel je. En dat voelen jouw klanten en gebruikers ook.

Ontmoet ons team

Data


Er is vandaag een overvloed aan data: op sociale media, in klantenbestanden, uit campagnes. Maar data is pas waardevol wanneer je er inzichten uit haalt. Wat weet je echt over je klant en hoe speel je daar optimaal op in? Wij helpen je met verrijkte, slimme data, waarmee je vooruit gaat.

Hoe doen we dit?

Techniek


De beste techniek is geruisloos. Techniek moet faciliteren waar het jou om te doen is: aandacht bij jouw doelgroep voor jouw verhaal. Daar zorgen wij voor met een state-of-the-artplatform; gebruiksvriendelijk en veilig. Zo zet je de techniek in waarvoor die bedoeld is: contact met jouw doelgroep.

Bekijk alle mogelijkheden

11013

Aantal webinars

In 10 jaar zijn we uitgegroeid tot
dé webinarexpert van de Benelux.

11013

Aantal webinars

In 10 jaar zijn we uitgegroeid tot
dé webinarexpert van de Benelux.

Succesverhalen


Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


RTL Z

Hoe webinars traditionele tv versterken

Het Juridisch Loket

Slim opleiden via webinars

UMC Utrecht

Webinars als bron van medische info

UWV

Een baan vinden met hulp van webinars