Sector

Overheid

Als overheid moet je je burgers duidelijk informeren. Maar hoe maak je dat ook schaalbaar, zodat je snel zoveel mogelijk mensen bereikt tegen relatief lage kosten? Webinars zijn een uitstekende oplossing voor ministeries, gemeenten en provincies.


Overheidscommunicatie is vaak eenrichtingsverkeer en dat stuit soms op kritiek. Burgers hebben namelijk zelf waardevolle informatie en geven graag hun mening. Met een webinar kunnen overheden ook effectief luisteren naar die mening. Wanneer een nieuwe regeling voorgesteld wordt in een webinar, kan het doelpubliek daarop reageren. Met inzichten uit die reacties kan de uitvoering verbeterd worden.

Schaalbaarheid

De directe interactie maakt webinars bijzonder interessant voor overheden. Maar ook de schaalbaarheid is een belangrijk voordeel. Je bereikt duizenden mensen in één keer en kan van hen ook informatie ontvangen. Zo kom je te weten welke thema’s er leven en of alle informatie duidelijk is. In een webinar over windmolens voor ondernemers kan je bijvoorbeeld toetsen of ze alle regels begrijpen. Maar ook in de interne communicatie naar medewerkers toe kunnen webinars een erg handige tool zijn om snel nieuwe ontwikkelingen te bespreken.

Privacy & AVG

Een van de eerste vragen die we vaak van overheidsinstanties krijgen, is: hoe zit het met de privacy? Worden de persoonsgegevens zorgvuldig behandeld? Ons antwoord: bij Online Seminar is dat zeker het geval. Onze specialisten werken dagelijks aan de veiligheid van ons systeem, dat enorm sterk en stabiel is. We spelen ook nooit klantengegevens door aan een derde partij.

Fullservice

Wij geloven in full service en de meerwaarde van ondersteuning en begeleiding op alle vlak. Dan kan jij je focussen op de inhoud. Wij denken mee over waarom je een webinar moet inzetten, hoe je dat het best doet en hoe je dat bij je doelgroep onder de aandacht brengt. Een van onze projectmanagers volgt alles van A tot Z op voor jou en is het vaste aansprekingspunt voor al je vragen. Ons technische team zorgt ervoor dat de uitzending tot in de puntjes is verzorgd. Na het webinar bekijken we samen de data die de uitzending oplevert en helpen je om er inzichten uit te halen waarmee je aan de slag kan.

Deep dive data analyse

Bij fysieke events weet je weinig over de aanwezigen. Online kan je peilen naar hun motivatie, achtergrond en ervaring. Met enquêtes of pollvragen verzamel je interessante data. Maar gegevens zijn alleen maar waardevol als je ze ook correct interpreteert. Daar helpt ons team van data-analisten bij. Alleen wanneer je weet waarom de ene pollvraag het beter doet dan de andere, of waarom bepaalde mensen zich wel registreren voor het webinar maar niet kijken – alleen dan ga je vooruit.


Dit is hoe we je helpen

Mens


We denken verder dan features, systemen en techniek. Wij zorgen ervoor dat je de voordelen van data en techniek ervaart. Wij hebben aandacht voor de details. We luisteren. We leven ons in. Dat voel je. En dat voelen jouw klanten en gebruikers ook.

Ontmoet ons team

Data


Er is vandaag een overvloed aan data: op sociale media, in klantenbestanden, uit campagnes. Maar data is pas waardevol wanneer je er inzichten uit haalt. Wat weet je echt over je klant en hoe speel je daar optimaal op in? Wij helpen je met verrijkte, slimme data, waarmee je vooruit gaat.

Hoe doen we dit?

Techniek


De beste techniek is geruisloos. Techniek moet faciliteren waar het jou om te doen is: aandacht bij jouw doelgroep voor jouw verhaal. Daar zorgen wij voor met een state-of-the-artplatform; gebruiksvriendelijk en veilig. Zo zet je de techniek in waarvoor die bedoeld is: contact met jouw doelgroep.

Bekijk alle mogelijkheden

11013

Aantal webinars

In 10 jaar zijn we uitgegroeid tot
dé webinarexpert van de Benelux.

11013

Aantal webinars

In 10 jaar zijn we uitgegroeid tot
dé webinarexpert van de Benelux.

Succesverhalen


Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


RTL Z

Hoe webinars traditionele tv versterken

Het Juridisch Loket

Slim opleiden via webinars

UMC Utrecht

Webinars als bron van medische info

UWV

Een baan vinden met hulp van webinars