Sector

Media

Hoe kan je digitale kanalen inzetten op een manier die werkt? Het is een vraagstuk waar geen kant en klaar antwoord op is. Is video het antwoord? Lezers laten betalen om bepaalde artikels te lezen? Waar je ook voor kiest, webinars zijn een waardevolle aanvulling: je kan niet alleen in interactie gaan met je doelpubliek, ze leveren ook rijke data op.


Offline loopt het goed. De oplage van je tijdschrift, de kijkcijfers, ze blijven (min of mer) stabiel. Of je groeit en je wilt die groei verder boosten. Herkenbaar? Weet dan dat online kanalen veel potentieel hebben.

Het nadeel van video

We zien bij onze klanten dat ze steeds vaker inzetten op video. Ze publiceren video’s ook op externe platforms als Youtube en Vimeo, maar krijgen er niet de return van waar ze op hopen. Er is geen interactie met de klant en ze komen niets te weten over wie er kijkt.

De mogelijkheden van webinars

Bereik en interactie

Webinars zijn interessant om te overwegen omwille van een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van video. Spelers als RTLZ, TMG, Sanoma en De Persgroep kiezen hier dan ook voor. Zij organiseren op regelmatige basis webinars. 26% van de deelnemers stelt vragen, beantwoordt polls en klikt op een call-to-action. Het bereik van de RTL Z webinars is daarmee voor adverteerders binnen Business, Beurs, Finance en Tech zeer waardevol. RTL Z weet hiermee op een succesvolle manier klanten, adverteerders en leads aan zich te binden.

Waardevolle data

Een webinar biedt je de mogelijkheid om data te verzamelen, bijvoorbeeld met pollvragen. Zo krijg je interessante inzichten in je doelgroep. Inzichten die je vervolgens kan gebruiken om nieuwe content te creëren. Een voorbeeld: je doelpubliek zijn jonge ouders. Je organiseert een webinar rond de opvoeding van jonge kinderen met een expert op dit gebied. Tijdens het webinar stel je pollvragen om meer te weten te komen over de situatie en de meningen van je doelpubliek.

Gepersonaliseerd aanbod

Eens je meer weet over de persoonlijke situatie van je doelpubliek, kan je je aanbod daar beter op laten aansluiten. Het je bijvoorbeeld een webshop? Dan kan je die producten tonen die het interessantst zijn voor specifieke kijkers. Zo kan een webinar een groter en nieuw bereik opleveren, nieuwe adverteerders, nieuwe klanten en meer verkoop.

Dit is hoe we je helpen

Mens


We denken verder dan features, systemen en techniek. Wij zorgen ervoor dat je de voordelen van data en techniek ervaart. Wij hebben aandacht voor de details. We luisteren. We leven ons in. Dat voel je. En dat voelen jouw klanten en gebruikers ook.

Ontmoet ons team

Data


Er is vandaag een overvloed aan data: op sociale media, in klantenbestanden, uit campagnes. Maar data is pas waardevol wanneer je er inzichten uit haalt. Wat weet je echt over je klant en hoe speel je daar optimaal op in? Wij helpen je met verrijkte, slimme data, waarmee je vooruit gaat.

Hoe doen we dit?

Techniek


De beste techniek is geruisloos. Techniek moet faciliteren waar het jou om te doen is: aandacht bij jouw doelgroep voor jouw verhaal. Daar zorgen wij voor met een state-of-the-artplatform; gebruiksvriendelijk en veilig. Zo zet je de techniek in waarvoor die bedoeld is: contact met jouw doelgroep.

Bekijk alle mogelijkheden

11013

Aantal webinars

In 10 jaar zijn we uitgegroeid tot
dé webinarexpert van de Benelux.

11013

Aantal webinars

In 10 jaar zijn we uitgegroeid tot
dé webinarexpert van de Benelux.

Succesverhalen


Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


RTL Z

Hoe webinars traditionele tv versterken

Het Juridisch Loket

Slim opleiden via webinars

UMC Utrecht

Webinars als bron van medische info

UWV

Een baan vinden met hulp van webinars