Sector

Financiële dienstverlening

Het is voor banken en andere financiële instellingen zeer belangrijk om zich transparant op te stellen en het vertrouwen te winnen van (potentiële) klanten. Een webinar helpt daarbij door de mensen van het bedrijf in beeld te brengen en deelnemers vragen te laten stellen.

De producten en diensten van financiële instellingen zijn vaak complex. Denk aan beleggingsproducten of hypotheken. Potentiële klanten hebben daar veel vragen over, vragen die tijd kosten om te beantwoorden. Wanneer een expert duidelijk uitlegt hoe het werkt, helpt dit klanten om een keuze te maken. Zet je een webinar in, dan bereik je meteen veel mensen en kan je met hen in gesprek gaan. Het voordeel voor potentiële klanten: onmiddellijk een antwoord op al hun vragen. Het voordeel voor jou: tijds- en efficiëntiewinst.

De mogelijkheden van webinars voor de financiële dienstverlening

Geef de bank gezicht

Een webinar helpt om de financiële instelling een ‘gezicht’ te geven. In plaats van een afstandelijke instelling is het bedrijf vertegenwoordigd door een persoon aan wie je rechtstreeks vragen kan stellen. Dat vergroot het vertrouwen, de transparantie en het kennisniveau van deelnemers. Webinars zijn daardoor een sterk marketingmiddel in een zeer competitieve markt.

Meer inzicht in je klant

Een extra voordeel van het webinar is dat je data genereert. Welke keuzes maken mensen en wat is hun persoonlijke situatie? Is iemand bijvoorbeeld pensioengerechtigd of een starter op de huizenmarkt? In een webinar kan je dat met een poll bevragen. Vervolgens kan je persoonlijke aanbiedingen sturen die aansluiten bij de situatie van een klant. Zo stuur je geen informatie over hoe je je pensioen moet regelen naar iemand die al op pensioen is. En daar is een klant alleen maar blij om.

Of denk aan beleggingen. Dat is bij uitstek een onderwerp waar mensen niet snel open kaart in spelen. Wat vinden ze belangrijk bij beleggingen, bij wie beleggen ze en hoeveel is hun belegd vermogen? Met de pollfunctie van ons platform kan je de vraag stellen. In de setting van een webinar geven mensen daar makkelijk een antwoord op. Wat je anders niet zou weten, weet je nu wel. De handige tool van Online Seminar zorgt er bovendien voor dat al deze inzichten in een overzichtelijk rapport terecht komen.

Naast waardevolle klantinzichten biedt het webinar een uitbreiding van de database. Dit levert nieuwe klanten op en meer verkoop.

Webinars voor intermediairs

Voor financiële instellingen is het belangrijk om ‘top of mind’ te zijn bij intermediairs. Zij bepalen welke producten zij bij hun klanten onder de aandacht brengen. Vaak hebben ze de keuze tussen bijvoorbeeld tientallen hypotheken. Ze zullen die niet allemaal aan hun klanten aanraden. De ervaring leert dat zij alleen producten aanraden die ze zelf goed kennen, waarderen en vertrouwen. Twijfelen ze zelf aan een product of kennen ze het onvoldoende, dan adviseren ze het niet aan hun klanten.

Voor de bank heeft een webinar het bijkomende voordeel dat het inzicht geeft in de vragen die intermediairs hebben. Door bijvoorbeeld pollvragen te stellen en de chat te openen, genereert het platform van Online Seminar automatisch een handig rapport met inzichten. Wanneer duidelijk is waar de intermediair mee zit, kan je deze informatie toepassen in andere marketinguitingen of productontwikkelingen. Het webinar functioneert zo als handige tool om klantinzichten te verzamelen.

Zo helpen we je

Mens


We denken verder dan features, systemen en techniek. Wij zorgen ervoor dat je de voordelen van data en techniek ervaart. Wij hebben aandacht voor de details. We luisteren. We leven ons in. Dat voel je. En dat voelen jouw klanten en gebruikers ook.

Ontmoet ons team

Data


Er is vandaag een overvloed aan data: op sociale media, in klantenbestanden, uit campagnes. Maar data is pas waardevol wanneer je er inzichten uit haalt. Wat weet je echt over je klant en hoe speel je daar optimaal op in? Wij helpen je met verrijkte, slimme data, waarmee je vooruit gaat.

Hoe doen we dit?

Techniek


De beste techniek is geruisloos. Techniek moet faciliteren waar het jou om te doen is: aandacht bij jouw doelgroep voor jouw verhaal. Daar zorgen wij voor met een state-of-the-artplatform; gebruiksvriendelijk en veilig. Zo zet je de techniek in waarvoor die bedoeld is: contact met jouw doelgroep.

Bekijk alle mogelijkheden

11013

Aantal webinars

In 10 jaar zijn we uitgegroeid tot
dé webinarexpert van de Benelux.

11013

Aantal webinars

In 10 jaar zijn we uitgegroeid tot
dé webinarexpert van de Benelux.

Succesverhalen


Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


RTL Z

Hoe webinars traditionele tv versterken

Het Juridisch Loket

Slim opleiden via webinars

UMC Utrecht

Webinars als bron van medische info

UWV

Een baan vinden met hulp van webinars