Een succesvolle online start-up competitie: van regionaal naar internationaal

Een succesvolle online start-up competitie: van regionaal naar internationaal

10 pitches van hoogstaande medische start-ups. Normaal gesproken in een volle zaal in Delft, maar door corona was dit niet mogelijk. Het alternatief: een virtueel event, als ware het een televisieshow. Bijkomend voordeel: een veel groter bereik online.

Pitch Day! is het afsluitende event van het EIT Health Medtech Validatie Lab van YES!Delft. Gedurende 8 weken werden 17 medische start-ups uit Europa intensief begeleid door een team van experts om hun innovatie klaar te stomen voor de markt. Pitch Day! is de kans voor deze ondernemers om hun innovatie te delen met een breed publiek. Een jury van experts koos uiteindelijk een winnaar.

Hetzelfde niveau van professionaliteit

‘We wilden dit jaar hetzelfde niveau van professionaliteit als we normaal hebben, alleen dan online’, zegt programmamanager van Yes!Delft Claire Visser. ‘We realiseerden ons dat dit een technische aangelegenheid was die je niet wilt onderschatten. Maar het bleek nog nooit zo makkelijk om te organiseren als dit jaar.’ Samen met Online Seminar is de organisatie tot een televisie-achtig format gekomen. De pitches werden van tevoren opgenomen en tijdens de twee uur durende uitzending kregen de deelnemers real-time vragen van de jury.


   

Internationaal bereik

De virtuele variant van Pitch Day! had als bijkomend voordeel dat het programma over de hele wereld kon worden bekeken. Claire: ‘Ons doel is om een zo hoog mogelijk bereik voor onze start-ups te realiseren. Doordat er ook een ondemand-versie van het programma is, neemt dat bereik alleen maar toe. Sterker, het bereik is nog nooit zo hoog geweest als dit jaar. We zijn erin geslaagd de start-ups in contact te brengen met potentiële klanten en investeerders. En we zien dat het gesprek op social media doorgaat.’
Een ander voordeel zijn de data die het event oplevert: er is veel meer kennis over de doelgroep. ‘De data geven ons de kans om in intensiever contact te staan met onze community, wat zeker nu erg belangrijk is.’

 

 

 

 

Wil je meer weten?

 

Neem contact met ons op

Jelte Bergman
020-8457405
jelte@onlineseminar.nl

 

Vorig artikel Wanneer kies je voor een hybride event?
Volgend artikel Nieuwe samenwerking met Johan Cruijff ArenA voor virtuele en hybride events

Theme picker

Succesverhalen

Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


RTL Z

Hoe webinars traditionele tv versterken

Het Juridisch Loket

Slim opleiden via webinars

UMC Utrecht

Webinars als bron van medische info

UWV

Een baan vinden met hulp van webinars

Virtual Events


Meer informatie

Investor Relations Broadcasts


Meer informatie