Webinar voor bedrijfscommunicatie

Een webinar is een krachtig medium waarmee u de interactie met uw doelgroep aangaat. Presenteer kwartaalcijfers, lanceer een nieuwe productlijn, of train uw personeel. Live en interactief.

Webinar voor interne communicatie

Hoog engagement

De bereidheid van medewerkers om informatie via video tot zich te nemen is vele malen groter dan bij geschreven documentatie. De betrokkenheid tijdens een webinar is dan ook groot; kijkers volgen een webinar gemiddeld 47 van de 54 minuten. Maar liefst 60 procent geeft antwoord op pollvragen en 32 procent stelt een vraag via de chat.*

Bereik al uw werknemers

Heeft u een organisatie met vestigingen op verschillende locaties, of in diverse tijdzones? Een webinar van OnlineSeminar is het ideale medium om uw boodschap eenduidig over te brengen. Live én on-demand. Met de ondemand-versie is uw verhaal namelijk ook beschikbaar voor werknemers die het webinar niet live bij konden wonen. Iedereen kan desgewenst op elk moment de opname bekijken.

Train uw personeel

U kunt een webinar ook inzetten voor trainings- en bijscholingsdoeleinden. Hierbij bepaalt u zelf waar uw werknemer aan moet voldoen om geaccrediteerd te worden. Denk hierbij aan een minimaal aanwezigheidspercentage en een multiple-choice-examen. Met de ondemand-webinars geeft u werknemers de gelegenheid om de training op een later tijdstip te volgen. Ook in dit geval kunnen ze automatisch worden geaccrediteerd.

Webinar voor externe communicatie

Een van de webinar-toepassingen is externe communicatie. Met interactieve webinars gaat u eenvoudig de dialoog met uw doelgroep aan, zowel B2B als B2C. Denk hierbij aan informatie over nieuwe producten of diensten en andere bedrijfsontwikkelingen.

Inzicht in data

Het OnlineSeminar-platform bewaart relevante deelnemersdata zoals chatvragen, enquête-, poll- en toetsresultaten, en klikgedrag. Met deze schat aan informatie weet u precies waar uw doelgroep behoefte aan heeft, zodat u ze gericht kunt benaderen.

Meer dan een momentopname

Het zou zonde zijn als uw boodschap alleen tijdens de live-uitzending kan worden gedeeld. De ondemand-versie maakt het mogelijk om het webinar ook naderhand beschikbaar te stellen. Op deze manier raken meer mensen vertrouwd met uw boodschap en bouwt u een overzichtelijk archief op.

*Gemiddelden van OnlineSeminars in 2018.