Hoe webinars traditionele televisie versterken

RTLZ


Hoe combineer je de interactieve mogelijkheden van online op een slimme manier met de kracht van traditionele televisie? Dat was de vraag van RTLZ. Samen met Online Seminar creëerde het zakelijk nieuwsplatform interactieve tv-uitzendingen, die meer terugkerende bezoekers, waardevolle inzichten én adverteerders opleveren.

RTLZ is een zakelijk 360°-platform dat via TV, web, apps en events overal en op elk moment van de dag bereikbaar is. Hun doelpubliek: ondernemers. In aanvulling op de traditionele tv-uitzendingen besloot RTLZ webinars aan te bieden aan haar doelpubliek. Online Seminar is hun partner. Zo kan het platform haar kijkers op meerdere manieren bereiken en engageren. En wat het extra interessant maakt zijn de interactieve functionaliteiten van het Online Seminar-platform, zoals live chat en pollvragen. Zo kunnen ze ook in gesprek gaan met hun doelpubliek.

Groot engagement

Binnen het netwerk van RTLZ bezoekt 27% een event van RTLZ, waaronder de online seminars. De interactieve uitzendingen zijn druk bezocht en de deelnemers participeren actief; 26% van de deelnemers stelt vragen, beantwoordt polls en klikt op een call-to-action. Het bereik van de RTLZ online seminars is daarmee voor bedrijven binnen Business, Beurs, Finance en Tech zeer waardevol. RTLZ weet hiermee op een succesvolle manier klanten, adverteerders en leads aan zich te binden.

Ook draaien ze webinars voor RTL Nieuws, waarbij ze inspelen op de actualiteit en de Beurs Inside (beursgerelateerde onderwerpen/experts aan het woord). Deze vinden elke maandagavond plaats.

De Grote Cryptoshow

Zo organiseerde RTLZ onlangs een webinar over cryptocurrencies. Sinds de snelle waardestijging van de Bitcoin zijn cryptocurrencies hotter dan ooit. Reden voor RTLZ om er een webinar over te organiseren, genaamd De Grote Cryptoshow. Tijdens De Grote Cryptoshow werd de actualiteit behandeld, maar ook deelden experts tips en tricks op het gebied van cryptocurrency en blockchain.

Tijdens de uitzending konden de deelnemers vragen stellen. Deze werden live behandeld en beantwoord door de presentator en experts in de studio. Prettig voor de deelnemers, maar ook voor RTLZ. Door de deelnemers enquêtes voor te leggen, verzamelt RTLZ informatie over hun kennisniveau en de interesses. Hierdoor kunnen volgende uitzendingen nog beter aansluiten op de behoefte van de deelnemers. Met positieve gevolgen als: terugkerende en betrokken deelnemers. Bovendien heeft RTLZ nu duizenden nieuwe en verrijkte profielen van deelnemers.

“Al jaren vertrouwen we vanuit RTL Z op Online Seminar als dé partner op het gebied van het uitbouwen en versterken van onze online broadcasting-activiteiten, interactie met onze doelgroep en datastrategie. Van belangrijke momenten waarop we als redactie (online) in contact willen komen met ons publiek tot commerciële formatontwikkeling met partners: Online Seminar biedt ons de maatoplossing die we zoeken en we zijn trots dat we vanuit RTL Z de samenwerking afgelopen jaren steeds meer hebben mogen intensiveren. Online Seminar denkt proactief mee, staat ondernemend in de samenwerking en biedt een high-end antwoord op onze vraagstukken. Tot op heden hebben we al enkele mooie succes-cases mogen vieren zoals onze Grote Cryptoshow vanuit de RTL Z redactie, de online seminars met partners als ING, Topicus, Deloitte, Accenture, Willem Middelkoop en Bol.com Zakelijk en online event verslaggeving. We hopen onze samenwerking nog lang voort te zetten.”

Jan Bartelings, content & business manager RTL Nederland

De feiten

 • 26% van de kijkers doet actief mee
 • 99% kans dat kijkers toekomstige webinars zullen volgen
 • Rapportcijfer webinars: 8.2

 • Bekijk een interactieve uitzending van RTLZ

  Meer weten?

  Contacteer me

  Cindy Ottenhoff
  020-8457405
  cindy@onlineseminar.nl

  Meer weten?

  Contacteer me

  Cindy Ottenhoff
  020-8457405
  cindy@onlineseminar.nl


  Succesverhalen

  Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


  Audi

  Medewerkers effectief informeren met webinars

  Het Juridisch Loket

  Slim opleiden via webinars

  UMC Utrecht

  Webinars als bron van medische info

  UWV

  Een baan vinden met hulp van webinars