Effectieve manier om cijfers te delen met stakeholders

Pharming


Biotechbedrijf Pharming, met het hoofdkantoor in Leiden, heeft investeerders en aandeelhouders over de hele wereld. Om jaar- en kwartaalcijfers te delen zet het bedrijf sinds 2019 webinars in, wat een enorme tijdswinst oplevert.

Pharming, dat een technologie heeft ontwikkeld rond menselijke proteïnen, heeft partners over de hele wereld. Elk kwartaal ontvangen de investeerders en aandeelhouders updates over cijfers en verdere ontwikkelingen van het bedrijf. Bij een aantal stakeholders ging de CEO persoonlijk langs, maar dat kostte veel tijd en energie. Bovendien bleek het nooit haalbaar om iedereen te bezoeken. Twee goede redenen om voor webinars te kiezen.

‘’Online Seminar has proven to be a trustworthy, efficient and inventive partner for Pharming Group’s online communications. Our experience has been stellar and we look forward to a productive partnership in the future.”

Webinarpartner sinds 2019

Samen met Online Seminar organiseerde Pharming begin 2019 een eerste webinar om de jaarcijfers van 2018 bekend te maken. Daarna volgde elk kwartaal een nieuw webinar rond de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Tijdens het webinar presenteren Pharming CEO Sijmen de Vries en CFO Robin Wright de stand van zaken en financiële resultaten. In een interview gaan ze dieper in op belangrijke ontwikkelingen van de voorbije periode.

Fullservice-aanpak

De fullservice-aanpak en de hoge kwaliteit van Online Seminar waren grote pluspunten voor Pharming. Zo kregen ze ondersteuning op alle vlak en werd alles tot in de puntjes verzorgd. Omdat Pharming flexibel wil zijn wat tijd en locatie betreft, gaat ons team naar de plaats waar zij willen opnemen. Soms vindt een webinar op locatie plaats, soms in onze professionele studio.

Om de webinars een professionele uitstraling te geven, nemen we het webinar op met een team van specialisten. Zij geven advies over de presentatie zelf en hoe het webinar steeds beter kan worden.

De belangrijkste redenen om voor webinars te kiezen? Tijds- en efficiëntiewinst. De CEO en CFO hoeven niet langer elk kwartaal langs te gaan bij de voornaamste stakeholders. Die bereiken ze voortaan in één keer én allemaal. Zo brengen ze een tijdsinvestering van weken reizen terug tot één dag opnames. Die tijd die vrijkomt kunnen ze besteden aan hun kerntaak: het bedrijf runnen. De reacties van aandeelhouders zijn erg positief. Zij kunnen het webinar bekijken op een moment dat hen goed uitkomt, wat een groot voordeel is voor de drukbezette doelgroep.


De feiten

 • Partner sinds 2018
 • FTijds- en efficiëntiewinst
 • Pharming bereikt alle aandeelhouders en stakeholders, in plaats van een beperkt aantal
 • Volledige ondersteuning dankzij onze fullservice-aanpak
 • Ons team neemt op locatie op of in onze studio


 • Meer weten?

  Contacteer me

  Rico Hoeboer
  020-8457405
  rico@onlineseminar.nl


  Succesverhalen

  Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


  RTL Z

  Hoe webinars traditionele tv versterken

  Het Juridisch Loket

  Slim opleiden via webinars

  UMC Utrecht

  Webinars als bron van medische info

  UWV

  Een baan vinden met hulp van webinars