Webinars als opleidingstool voor een drukbezet doelpubliek

Nysingh


Kennisoverdracht is een van de pijlers voor advocaten- en notarissenkantoor Nysingh: het kantoor hecht veel belang aan training en opleiding. Voor hun drukbezet doelpubliek zijn webinars een logische optie. Zo brengen ze het aanbod van de Nysingh Academy onder de aandacht.

Nysingh is een door de Nederlandse Orde van Advocaten en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie erkend opleidingsinstituut. De specialisten verzorgen online seminars, bijeenkomsten, (inhouse) trainingen en trainingen met een open inschrijving voor advocaten en notarissen. Deelnemers aan de bijeenkomsten en de trainingen kunnen in sommige gevallen opleidingspunten ontvangen.

Online Seminar is sinds 2011 de exclusieve partner van Nysingh om de webinars te verzorgen. Nysingh zet de webinars in voor marketingdoeleinden: tijdens de webinars delen zij hun expertise met klanten en prospects. Het uiteindelijke doel is dat zij dan beroep doen op de diensten van Nysingh. Online Seminar heeft een inhouse studio opgezet voor Nysingh, waar ze alle webinars opnemen. Het opleidingsinstituut heeft een selfservice-licentie van het platform, zodat ze kunnen uitzenden wanneer ze willen.

Efficiëntie

Vóór het kantoor webinars organiseerde, hield Nysingh veel fysieke events. Dankzij de online seminars bereiken ze nu veel meer potentiële deelnemers. Snel, schaalbaar en efficiënt. Een bijkomend voordeel van het Online Seminar-systeem is dat het veel data genereert, waardoor Nysingh potentiële leads goed in kaart kan brengen.

Innovatie

Ons team van specialisten denkt graag mee en kijkt altijd hoe het nog beter kan. Door de uitzendingen interactief en on demand aan te bieden, konden we de webinars nog impactvoller maken. Online Seminar is het enige webinarplatform waarbij interactie ook mogelijk is bij uitgesteld kijken. Ook wie het webinar on demand bekijkt, kan nog vragen invullen. Dat leidde tot een verdubbeling van het aantal kijkers. Inmiddels hebben de webinars 3848 unieke kijkers getrokken.

Online Seminar heeft het Nysingh-team van A tot Z opgeleid zodat ze alle webinars helemaal zelf kunnen uitvoeren. Hun team van secretaresses is getraind in ondersteunende taken: presentaties opladen in het systeem, de on demand links versturen en de uitnodigingsmail opmaken. Het team van gastdocenten kreeg een opleiding om hun presentatieskills naar een volgend niveau te tillen. Ze kregen tips om nog meer interactie te creëren en zichzelf zo goed mogelijk in beeld te brengen. Zo kan Nysingh de uitzendingen zelf op hoog niveau uitvoeren met de gewenste professionele uitstraling.


De feiten

 • Partner sinds 2011
 • In-house studio
 • Self service-licentie van het platform
 • Training aan sprekers en medewerkers achter de schermen
 • 3848 unieke bezoekers van de webinars
 • Verdubbeling van het aantal kijkers dankzij een on demand-versie


 • Meer weten?

  Contacteer me

  Rico Hoeboer
  020-8457405
  rico@onlineseminar.nl


  Succesverhalen

  Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


  RTL Z

  Hoe webinars traditionele tv versterken

  Het Juridisch Loket

  Slim opleiden via webinars

  UMC Utrecht

  Webinars als bron van medische info

  UWV

  Een baan vinden met hulp van webinars