Medewerkers snel & slim opleiden via webinars

Juridisch loket


Met vestigingen in vrijwel elke stad van Nederland, is het voor het Juridisch Loket onhaalbaar om al hun medewerkers persoonlijk op te leiden rond alle wetswijzigingen. De oplossing? E-learning via webinars.

Het Juridisch Loket is een nationale organisatie in Nederland die gratis juridisch advies geeft aan particulieren. Via hun website helpen zij met informatie, tips en voorbeeldbrieven. Ze geven ook persoonlijk advies, of verwijzen door naar advocaten en bemiddelaars. De medewerkers van het Juridisch Loket moeten daarom goed op de hoogte zijn van bijvoorbeeld wetswijzigingen. Opleidingen zijn daarom verplicht. Alleen dan kunnen ze hun cliënten correct advies geven.

Webinarpartner sinds 2014

Het Juridisch Loket werkt sinds 2014 samen met Online Seminar om de opleidingen op te nemen. De uitzendingen vinden maandelijks plaats en zijn altijd on demand : zo kunnen medewerkers de uitzendingen bekijken wanneer het hen uitkomt. Juridisch Loket kiest ervoor om de uitzendingen op te nemen en niet live uit te zenden. De belangrijkste reden is dat de opleidingscoördinator zo nog een finale check kan doen of de inhoud volledig klopt. De uitzendingen vinden plaats bij Online Seminar in de studio.

4000+ unieke kijkers

Het grote voordeel van Online Seminar platform is dat het in de on demand-versie nog steeds data verzamelt. Dat betekent dat een deelnemer ook bij uitgesteld kijken vragen kan invullen en dat het systeem de antwoorden opslaat. Geen enkele andere partij biedt deze functionaliteit aan. Deelnemers kunnen binnen het webinar toetsen afleggen, polls invullen of vragen beantwoorden, wanneer ze ook kijken. Voor Juridisch Loket is dit zeer belangrijk, want zo blijven de webinars voor alle medewerkers relevant, nu en in de toekomst.

Bovendien genereren de webinars op deze manier leerdata: data over de studievoortgang van de deelnemers. Elke deelnemer krijgt een leerprofiel en op basis daarvan kan het Juridisch Loket de voortgang van elke medewerker bekijken. De organisatie kan direct zien of een medewerker bepaalde modules heeft afgerond en wat de resultaten zijn. Juridisch Loket kan de resultaten realtime genereren, met een druk op de knop. Inmiddels zijn er 660 Juridisch Loket-werknemers met de webinars opgeleid.


De feiten

 • Partner sinds 2014
 • Uitzending bij Online Seminar in de studio
 • Webinars genereren leerdata
 • 660 werknemers opgeleid
 • On demand-versie
 • Full service


 • Meer weten?

  Contacteer me

  Rico Hoeboer
  020-8457405
  rico@onlineseminar.nl


  Succesverhalen

  Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


  RTL Z

  Hoe webinars traditionele tv versterken

  INOM

  Leden betrekken en opleiden met webinars 

  UMC Utrecht

  Webinars als bron van medische info

  UWV

  Een baan vinden met hulp van webinars