Leden engageren en opleiden met webinars

Inom


INOM, een Belgisch opleidingsfonds voor medewerkers in de metaal- en technologische industrie, organiseert jaarlijks zo’n 60 webinars voor haar leden. De organisatie wil daarbij op alle vlak ondersteund worden en kiest daarom voor de fullservice-aanpak van Online Seminar.

Jaarlijks ontvangt de organisatie ruim 4000 inschrijvingen voor de verschillende webinars. Zij willen zich focussen op de inhoud, de aanpak en de methodologie van de opleidingstrajecten, want dat is hun expertise. En technische ondersteuning, dat is de onze.

"Online Seminar biedt ons een totaaloplossing. We wensen totaal ontzorgd te worden van alle technologische problemen. De studio in Brussel is vlot bereikbaar en professioneel ingericht qua camera, geluid, belichting. De look en feel van de landingspagina is aangepast aan onze verwachtingen. Wanneer nodig reageert de supportafdeling snel op onze vragen. Zo kunnen wij ons volledig richten op onze expertise: de inhoud."

 Bart van Hooreweghe, coördinator bij INOM

Webinarpartner sinds 2015

Online Seminar is partner van INOM sinds 2015. Dankzij onze aanpak kunnen sprekers zich ten volle focussen op de inhoud. De technische aspecten van het platform hoeven ze zich niet eigen te maken. Voor de moderatoren, die onder meer de intro van het webinar verzorgen en de polls lanceren, is vooral het gebruiksgemak van het platform belangrijk.

Totaaloplossing

Jaarlijks zendt INOM 60 webinars uit. INOM koos voor Online Seminar, omdat we een totaaloplossing bieden. Inclusief webinarfunctionaliteiten zoals polls, en een landingspagina met alle webinars. Ons supportteam is snel bereikbaar en in onze studio’s staat een team van specialisten je bij. De webinars van INOM worden in onze studio in Brussel opgenomen. Daar zijn drie camera’s en een supportteam voor de opname. INOM hoeft zich dus geen zorgen te maken over technische zaken.

INOM stelde een aantal specifieke eisen. Hun deelnemers moeten het webinar kunnen volgen op verschillende devices en met verschillende browsers. In de inschrijvingsmodule willen ze extra velden kunnen toevoegen. Ook desktop sharing en integratie van video moeten vlekkeloos werken. En niet onbelangrijk: GDPR compliance. Aan al deze eisen voldoet ons platform met gemak.

Een bijkomend voordeel: via de webinars genereert het opleidingsfonds waardevolle data. De 4000 deelnemers geven inzicht in hun begrip van de materie. En daar kan INOM mee aan de slag in volgende webinars.De feiten

 • 60 webinars per jaar
 • 4000 deelnemers per jaar
 • Partner sinds 2015
 • fullservice-pakket


 • Meer weten?

  Contacteer me

  Jasper Poot
  020-8457405
  jasper@onlineseminar.nl


  Succesverhalen

  Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


  RTL Z

  Hoe webinars traditionele tv versterken

  Het Juridisch Loket

  Slim opleiden via webinars

  UMC Utrecht

  Webinars als bron van medische info

  UWV

  Een baan vinden met hulp van webinars