Medewerkers effectief informeren met webinars

Audi


WWat zijn de specs van het nieuwste automodel? Hoe werkt de nieuwe herfst- of zomeractie? Het zijn vragen die alle Audi-dealers hebben. Om hen te informeren over recente ontwikkelingen organiseerde Audi samen met Online Seminar meerdere webinars. Een snelle en interactieve manier om iedereen te bereiken.

Voor het management team (MT) van Audi Nederland is efficiëntie een belangrijke reden om webinars in te zetten. Hun autodealers zitten over het hele land verspreid en zijn overdag veel bezig met klanten. Het is dus niet mogelijk om ze fysiek allemaal bij elkaar te brengen. Ook een nieuwsbrief is geen optie. Daarvoor is de informatie die het MT wil delen te lang en te complex.

Vroeger ging het MT het hele land door wanneer er bijvoorbeeld een nieuw model Audi werd geïntroduceerd. Een grote tijdsinvestering. Audi heeft namelijk een 25-tal vestigingen, van Friesland tot in Limburg. Een nieuw automodel betekende dus dat het MT wekenlang onderweg was om de dealers te informeren. Maar dat is nu verleden tijd.

Webinarpartner sinds 2012

Met webinars heeft het MT een oplossing voor die uitdagingen. In de webinars krijgen dealers duidelijke informatie over de stand van zaken en nieuwe acties of modellen, zodat zij op hun beurt de klant correct kunnen informeren.

Interactieve webinars

De dealers kunnen de webinars bekijken wanneer het hen uitkomt. Ook wanneer ze niet deelnemen op het moment van de live-uitzending, kunnen ze nog vragen stellen en in interactie gaan. Een belangrijk voordeel van het Online Seminar-platform voor Audi, aangezien 3 op de 5 deelnemers niét live deelneemt.

Online Seminar is partner van Audi sinds 2012. De webinars worden opgenomen in een studio in Hilversum. Het automerk kiest ervoor zich volledig te laten begeleiden door Online Seminar zodat het webinar er professioneel en ‘Audi-waardig’ uitziet. Een belangrijke reden voor Audi om voor Online Seminar te kiezen, is dat wij een zeer professionele setting kunnen creëren. Met onze fullservice-aanpak nemen wij alles voor hen uit handen. Wij helpen hen met de powerpointpresentaties, de uitzending zelf en de follow up: de dealers ontvangen na het webinar alle informatie, inclusief een evaluatie en de mogelijkheid om aanvullende vragen te stellen.


De feiten

 • Partner sinds 2012
 • Webinars opgenomen in onze professionele studio
 • Fullservice-pakket: studio, powerpointpresentaties en nazorg
 • Grote efficiëntiewinst


 • Meer weten?

  Contacteer me

  Rico Hoeboer
  020-8457405
  rico@onlineseminar.nl


  Succesverhalen

  Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


  RTL Z

  Hoe webinars traditionele tv versterken

  Het Juridisch Loket

  Slim opleiden via webinars

  UMC Utrecht

  Webinars als bron van medische info

  UWV

  Een baan vinden met hulp van webinars