Hoe webinars advocaten helpen met accreditatiepunten

Allen & Overy


Advocaten krijgen accreditatiepunten wanneer ze seminars over wet- en regelgeving bijwonen. Bijblijven met nieuwe ontwikkelingen is cruciaal, maar wat als het niet mogelijk is om op een gegeven tijdstip fysiek aanwezig te zijn? Een gerenommeerd advocatenkantoor vond de oplossing in webinars.

Het advocatenkantoor organiseert fysieke events, waarin nieuwe ontwikkelingen in wet- en regelgeving worden besproken. Advocaten krijgen accreditatiepunten wanneer zij aanwezig zijn bij het event. Ook cliënten zijn hierbij aanwezig. Maar advocaten hebben drukke agenda’s en kunnen er niet altijd bij zijn. De vraag van het advocatenkantoor was: hoe kunnen de advocaten die niet aanwezig zijn toch de nodige opleiding krijgen?

Het antwoord? Webinars. Het advocatenkantoor houdt nog steeds fysieke bijeenkomsten, maar deze worden nu ook live gestreamd. Ze zijn ook na de live-uitzending on demand beschikbaar zodat iedereen kan kijken wanneer het uitkomt. De deelnemers kunnen zich fysiek op het event óf online registreren. Na de bijeenkomst ontvangen ze een toets. Ronden ze de toets goed af en volgden ze de opleiding, fysiek of online, dan krijgen ze de accreditatiepunten.

Webinarpartner sinds 2017

Het grote voordeel van het Online Seminar-platform is dat interactie ook via de on demand-versie mogelijk is. Geen enkel ander platform biedt die optie. Dit betekent voor het advocatenkantoor dat deelnemers ook na de live-uitzending polls kunnen invullen en de toetsen kunnen afleggen. Het platform trackt ook of iemand de volledige uitzending bekijkt of niet, wat mee bepaalt of de accreditatiepunten toegekend worden of niet. Voldoet iemand aan alle vooraf bepaalde criteria om te slagen? Dan ontvangt hij of zij daar een automatisch bericht over en het certificaat. Het tijdrovende, foutgevoelige verwerken van aanwezigheidslijsten is verleden tijd.

Uitrol naar het buitenland

De online seminars bleken dé oplossing voor de drukbezette advocaten: het bereik van de maandelijkse opleiding werd maar liefst verdubbeld. Om de kijkervaring zo aangenaam mogelijk te maken, hielpen we het advocatenkantoor een studio op te zetten en de presentaties perfect te krijgen voor webinars. De online seminars kennen zoveel succes dat het advocatenkantoor ze ook bij hun vestigingen in andere landen zal inzetten.

De feiten

 • Maandelijks bereik verdubbeld
 • Eigen studio
 • Full-service, met camera en geluid in de zaal
 • Uitrol in buitenlandse vestigingen
 • Partner sinds 2017


 • Meer weten?

  Contacteer ons

  Rico Hoeboer
  020-8457405
  rico@onlineseminar.nl


  Succesverhalen

  Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


  RTL Z

  Hoe webinars traditionele tv versterken

  Het Juridisch Loket

  Slim opleiden via webinars

  UMC Utrecht

  Webinars als bron van medische info

  UWV

  Een baan vinden met hulp van webinars