Webinar zelf organiseren

Een webinar kan je bedrijf of afdeling veel opleveren: meer engagement, zichtbaarheid en zelfs meer omzet. Wil je het in eigen hand houden? Kies dan voor het self service pakket. Online Seminar biedt een state-of-the-art online platform dat ontzettend makkelijk is in gebruik.

Heeft je organisatie een eigen studio en een technisch team? Dan kun je een webinar zelf uitvoeren op ons sterke en stabiele online platform. Wij noemen dit het self service pakket. Je hebt toegang tot alle webinar functionaliteiten die ons platform biedt, zoals de live chat, pollvragen en toetsmogelijkheden. Ook genereert ons systeem waardevolle data en inzichten die ook tot je beschikking staan wanneer je het webinar zelf organiseert.

Wanneer is het selfservice-pakket voor jouw organisatie interessant?

Soms horen we mensen zeggen dat ze ‘even een webinar willen opnemen. We geven wel vaker conference calls’. Onderschat het niet, is altijd ons antwoord, zeker niet als je het voor het eerst doet. Er komt behoorlijk wat kijken bij het opnemen van een webinar. Het geluid en het beeld moeten perfect zijn, de presentatie moet helder overkomen en je moet weten hoe je de tools van het webinar op een zinvolle manier kunt inzetten.

Dit is wat je in huis moet hebben om een webinar zelf te kunnen uitvoeren:

 • Je hebt een geschikte studio ter beschikking. De belangrijkste voorwaarde is dat de ruimte geluidsdicht is en dat de internetverbinding stevig genoeg is. Ons team van technisch experts kan een studio inrichten op locatie zodat die aan de voorwaarden voldoet.
 • Je hebt een technisch team ter beschikking. Er is in elk geval een regisseur met technische kennis.
 • De presentators weten hoe ze een webinar moeten geven. Wij verzorgen hiervoor speciale presentatortrainingen

 • Houd je het webinar voor het eerst, of beschik je niet over de technische middelen? Dan raden we de fullservice-aanpak aan.

  Hoe werk ik met het platform?

  Het Online Seminar-platform is volledig webbased. Dit betekent dat je de webinars zelf kunt voorbereiden, uitzenden en evalueren. Je kunt hierbij losse webinars organiseren, maar je kunt ook kiezen voor een flatfee-contract. Zo heb je de volledige controle over de invulling en uitzending van de webinars.

  Je team krijgt altijd een training in hoe het platform werkt en hoe je de webinartools kunt inzetten. Zo haal je de meeste waarde uit de data. Bovendien is er 24/7 een helpdesk beschikbaar die jouw vragen kan beantwoorden.

  Investering

  Je kunt kiezen uit verschillende betaalmodellen:

  • Per webinar.
  • Strippenkaart (bepaald aantal webinars in een bepaalde periode).
  • Ongelimiteerd met de webinarlicentie. Met een webinarlicentie koop je het recht om onbeperkt webinars te kunnen uitzenden. Dit is voor een vast bedrag per maand.

  Over het algemeen kiezen partijen ervoor om webinars zelf uit te voeren wanneer ze webinars op grote schaal uitzenden. Ze hebben een getraind team van cameramensen, geluidstechnici en presentatoren. Ook hebben ze een studio ter beschikking die aan de eisen van een webinar voldoet. Houd je het webinar voor het eerst, of beschik je niet over de technische middelen? Dan raden we de fullservice-aanpak aan.
  Wil je meer weten?

  In ons team vind je specialisten op alle vlakken. Graag stellen onze medewerkers zich aan je voor.

  Neem contact met ons op


  Succesverhalen

  Hoe we samen ambities waarmaken, hindernissen overkomen en resultaat boeken.


  RTL Z

  Hoe webinars traditionele tv versterken

  Het Juridisch Loket

  Slim opleiden via webinars

  UMC Utrecht

  Webinars als bron van medische info

  UWV

  Een baan vinden met hulp van webinars