Nieuws

Vermijd de spits, communiceer via een webinar

De Nederlandse staatssecretaris Dijksma van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (verkeer) heeft een proef aangekondigd waarbij zij ambtenaren adviseert de spits te vermijden. Er wordt gevraagd afspraken later op de dag in te plannen en minder vaak op woensdag of vrijdag vrij te nemen. Daarnaast krijgen abonnementhouders van de NS 20% meer korting als zij buiten de ochtendspits reizen. Beide initiatieven zijn bedoeld om de grote drukte tussen 7.30 uur en 8.30 uur, de zogenaamde 'hyperspits', te verminderen en de ochtenddrukte beter te spreiden.

Het gevolg van deze initiatieven is dat vergaderingen of bijeenkomsten inplannen een grotere uitdaging wordt. Benodigde deelnemers zijn minder vaak op hetzelfde moment op dezelfde locatie aanwezig. Toch hoeft dit geen probleem te zijn.

Vermijd de spits, communiceer via een webinar
Webinars zijn erg efficiënt in het interactief overbrengen van informatie, zowel bij interne als externe communicatie. Het bespaart deelnemers veel tijd wanneer ze niet tot nauwelijks hoeven te reizen om de kennis en informatie, die u in de onlinepresentatie wilt delen, tot zich te nemen. Daarnaast zal het niet in alle situaties noodzakelijk zijn om een presentatie live te volgen. U kunt het webinar achteraf on-demand aanbieden waarmee de informatie terug te kijken is wanneer de deelnemer dit wenst of wanneer hij/zij daar mogelijkheid toe heeft.

Hoe fijn zou het zijn als u informatie kunt delen en ontvangen op een moment waarop het uitkomt?

"We zien onszelf als de vaandeldragers van het spitsmijden. Als dit een succes wordt moet dit ook naar andere departementen worden uitgedragen."
Staatssecretaris Dijksma

Voordeel voor andere grote organisaties
Wij denken dat andere grote organisaties ook de voordelen van het organiseren van een webinar kunnen ondervinden. Niet alleen kunnen werknemers die met het openbaar vervoer reizen de spitstijden vermijden, maar ook die met de auto naar het werk gaan. Een groot voordeel van webinars is dat deelnemers vanaf iedere locatie de presentatie kunnen volgen. Dit zorgt ervoor dat zij niet of minder hoeven te reizen. Hierbij draagt uw organisatie bij aan het verminderen van de hyperspits maar belangrijker nog, u draagt bij aan een beter milieu.

Wist u dat u meer dan 21 kg CO2-uitstoot per persoon per webinar bespaart?

OnlineSeminar heeft een platform ontwikkeld dat ervoor zorgt dat onlinepresentaties (webinars) vanaf elke device (laptop, desktop, tablet en smartphone) te volgen zijn. Zowel live tijdens de uitzending van het webinar als achteraf via de terugkijklink on demand. Dit vergroot het bereik en de efficiëntie.

Wilt u weten wat het organiseren van een webinar voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op!

0 Comments

Categories: Algemeen nieuwsNumber of views: 80

Tags: