Nieuws

RegTech: The next big thing!

De financiële sector bevindt zich momenteel in een uitdagende situatie. De sector kampt enerzijds met tegenvallende resultaten ten gevolge van de actuele lage rentestand, en anderzijds met stijgende kosten als gevolg van de toenemende regeldruk.

Het naleven van complexe wet- en regelgeving, ook wel de implementatie van compliance genoemd, is bijzonder kostbaar. Met name omdat het gepaard gaat met veel handwerk. Het technologische antwoord op dit probleem is Regulatory Technology, beter bekend als RegTech. Het nieuwe buzz word in de financiële dienstverlening en het kleine broertje van FinTech.

De inzet van RegTech bedrijven is het vinden van technologische oplossingen voor compliance processen, waarbij gewerkt wordt met cognitieve systemen, die zijn in staat om te leren van data, te redeneren, en interactie met mensen te hebben.

Op 19 januari 2017 organiseert KPMG het event ‘Ready for regtech', om besluitvormers uit de financiële wereld samen te brengen met RegTech ondernemers.

Ook OnlineSeminar is vertegenwoordigd op dit baanbrekende event. General Manager Marthijn Pieters geeft inzicht in de faciliterende rol van webinar technologie bij de oplossing van compliance vraagstukken.

Datum: 19 January 2017
Tijd: 15.00 - 18.00 uur
Locatie: KPMG Office Amstelveen

Bekijk de webinaromgeving van KPMG.

0 Comments

Categories: Algemeen nieuwsNumber of views: 83

Tags: