Tip 6: het belang van dataverzameling bij webinars

Vanuit onze kennis en ervaring kunnen wij u helpen uw webinars nóg beter te maken. In verschillende branches, voor uiteenlopende klanten worden er in onze studio’s dagelijks vele soorten webinars georganiseerd. Wat is er nodig om het maximale uit uw webinar te halen? Wat zijn de succesfactoren en welke valkuilen moet u echt zien te vermijden? U leert het hier, van ons expert team.

Tip van Rob
Deze keer een nieuwe tip van Rob, accountmanager voor o.a. de industriële en automotive branche, over het belang van dataverzameling. U weet dat een online seminar het juiste middel is om uw doelgroep te bereiken, maar het verzamelen van informatie over deelnemers aan uw webinar is net zo belangrijk als het overbrengen van uw boodschap.

De webinar software van OnlineSeminar biedt verschillende mogelijkheden tot interactie. Door de juiste inzet van deze functionaliteiten betrekt u deelnemers bij uw online presentatie en kunt u tegelijk informatie vergaren over uw doelgroep. Zo kunt u bijvoorbeeld controleren of uw boodschap correct is overgekomen door het stellen van pollvragen.

Daarnaast leert u uw deelnemers steeds beter kennen en bent u in staat toekomstige marketingactiviteiten nog meer af te stemmen op uw doelgroep.

Dataverzameling
Alle webinar data wordt door ons platform geregistreerd, zodat u direct na afloop van uw online presentatie beschikking heeft over een schat aan informatie. Denk hierbij aan:

  • deelnemersgegevens
  • kijktijd
  • antwoorden op poll- en enquêtevragen

Ook ontvangt u een overzicht van de volledige chathistorie zodat u kunt teruglezen welke vragen uw kijkers hebben gesteld. De dataverzameling houdt niet op bij het live webinar. Ook in de terugkijkversie, de on demand versie van uw presentatie, blijft data verzameld worden.
Meer hierover leest u terug in onze Webinar Tip 5.

API-koppeling
Om de verzamelde data rechtstreeks via uw eigen database te laten verlopen, heeft u een zogeheten API-koppeling (Application Programming Interface) nodig.  Een API maakt het mogelijk dat data geheel beveiligd tussen uw systeem en ons platform uit te wisselen.

Door een dergelijke koppeling te maken met het OnlineSeminar platform en bijvoorbeeld uw Marketing Automation tool of uw CRM bespaart u een hoop tijd. En neemt u, uw marketeer of salesteam, veel werk uit handen.

Wilt u meer informatie over dataverzameling en API-koppelingen?

Neem contact op met Rob of een van zijn collega’s via 020-8457405.

Andere tips van OnlineSeminar:

Tip 1: het werven van deelnemers voor uw webinar
Tip 2: de doelstelling van een succesvol webinar
Tip 3: wat is de beste dag en tijdstip voor een webinar
Tip 4: de beste presentatiemiddelen voor een webinar
Tip 5: de toegevoegde waarde van de on-demand versie van een webinar
Tip 6: het belang van dataverzameling tijdens een webinar
Tip 7: wat zijn de voordelen van een webinar licentie
Tip 8: Maak gebruik van een professionele webinar presentator