Nieuws

Online webinar als toetsingsinstrument

Een webinar is een efficiënt middel om online kennis te delen om vervolgens direct erna de opgedane kennis bij deelnemers te toetsen. Door gebruik te maken van een online seminar kunnen enkele duizenden deelnemers tegelijk een online college of workshop volgen.

De presentatie kan worden gegeven vanuit een van de webinar studio’s van OnlineSeminar of vanaf een locatie naar wens. Studenten kunnen de lessen vanaf iedere locatie en op elk device volgen.

Een webinar is zeer geschikt voor trainings- en bijscholingsdoeleinden
Met de automatische toetsings- en accreditatiemodule van OnlineSeminar kunnen franchisenemers, beroepsgroepen, studenten of personeel eenvoudig en op grote schaal opgeleid en getraind worden.

U kunt verschillende criteria opstellen, waaraan moet worden voldaan voor accreditatie, om bijvoorbeeld een certificaat van deelname of PE-punten te kunnen ontvangen.

Naast het correct beantwoorden van de gestelde vragen in een multiple-choice toets, is het mogelijk om:

 • een minimaal aanwezigheidspercentage aan te geven
  een deelnemer dient bijvoorbeeld 80% van het webinar te kijken om te kunnen slagen
 • het beantwoorden van gestelde poll vragen
  Voordeel van dit interactiemoment is dat de aangeboden lesstof beter onthouden. Tevens kunnen poll vragen ingezet worden om te toetsen of een deelnemer echt kijkt!
 • het invullen van een enquête
  ook het volledig invullen van een enquête kan tot de randvoorwaarden behoren


Geen administratie en nakijkwerk!
De administratie en het nakijkwerk van de les of workshop neemt de webinar software van OnlineSeminar u geheel uit handen. Hierbij worden de eerder opgestelde randvoorwaarden nauwkeurig gevolgd. Wanneer een deelnemer geslaagd is kunt u, als organisator, daarvan op de hoogte gehouden worden.

Daarnaast kunnen we uw online college, gratis of tegen betaling, on demand beschikbaar maken. Met deze terugkijkversie beschikt u direct over naslagwerk van de lesstof. Ook de webinar opname van het college of workshop is interactief en daarmee inzetbaar voor toetsing en accreditatie.

Studenten of deelnemers die niet in de gelegen waren het live webinar te volgen kunnen uw college op ieder gewenst moment terugkijken.

De toetsings- en accreditatiemodule van OnlineSeminar is verschillend toe te passen:

 • e-learning totaalplatform
 • online cursuspakket met toetsing en accreditatie
 • online PE-accreditatie
 • webinar integratie met offline leren

Wilt u meer weten over een webinar als toetsingsinstrument?

Neem contact op met OnlineSeminar over de mogelijkheden.

0 Comments

Categories: Algemeen nieuwsNumber of views: 122

Tags: