Nieuws

Koop uw droomhuis en houd uw lasten laag

De hypotheekrente is historisch laag. Tegelijkertijd rijzen de huizenprijzen de pan uit. Is de huizenmarkt overspannen? Is dit nog wel het juiste moment om in te stappen? Hoeveel eigen geld heb ik nodig? En hoe bepaal ik het budget voor het aankopen van mijn droomhuis? Maximaal lenen of niet? Het zijn vragen die de potentiële koper door het hoofd spoken.

Wel overzichtelijk is het aantal hypotheekvormen. De aflossingsvrije hypotheek bestaat niet meer, elke hypotheek dient na 30 jaar volledig te zijn afgelost, en daar waar er voorheen bijzonder veel verschillende hypotheekvormen bestonden, zijn er nu nog slechts twee over; de annuïteiten en lineaire hypotheek. Het aantal kopers dat de hypotheek zelfstandig afsluit zien we dan ook stijgen. Een drastische toename zien we bij aantal hypotheekverstrekkers. Het blijft daarom van groot belang de voorwaarden en vooral de risico’s van een hypotheek goed inzichtelijk te krijgen.

Met het kopen van een huis gaat u waarschijnlijk een van de grootste financiële verplichtingen in uw leven aan. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, organiseerden DFT (De Financiële Telegraaf), RTLZ en Hyptheek24.nl in het kader van de ‘Week van de Hypotheek’ een webinar over hypotheken. U kunt dit webinar kosteloos terugkijken.

Bekijk het webinar.

Sprekers:

0 Comments

Categories: Webinar uitgelichtNumber of views: 143

Tags: