Interactief tv-programma van RTL Z

Maandag 13 november jongstleden vond de eerste uit een reeks van zes interactieve televisieprogramma’s plaats van RTL Z Beurs Inside. Hierbij werd gebruik gemaakt van het online webinar platform van OnlineSeminar. Elke week komen drie experts aan bod die hun beleggingstips met de online kijkers delen.

Actief deelnemen aan online programma
Onder leiding van Roland Koopman, presentator en beurscommentator van RTL Z, gaven drie bekende experts hun visie op beleggen. Online kijkers werden uitgenodigd om actief deel te nemen aan het programma. Dat konden zij doen door via de chatfunctionaliteit in het webinar platform vragen te stellen. Daarnaast kregen kijkers de gelegenheid hun mening te geven op stellingen tijdens verschillende poll vragen die gesteld werden.

Pitches en battles
Elk van de drie experts kreeg tijdens de uitzending de mogelijkheid om een aandeel te pitchen. Vervolgens werden de presentaties nabesproken met presentator Roland als gespreksleider. De pitches werden gevolgd door een aantal battles, waarbij telkens twee van de drie experts tegenover elkaar stonden en hun standpunt moesten beargumenteren en verdedigen.

Inspelen op actualiteit
En dan niet zo zeer de actualiteit vanuit het perspectief van de programmamakers, maar hetgeen er daadwerkelijk speelt bij uw kijkers.

Zo was er in dit interactieve televisieprogramma ruimte voor onderwerpen als de nieuwsberichten over Bitcoins, de afschaffing van de dividendbelasting, en de hype rond Singles Day. Verder werden, na meerdere vragen daarover, ook verwachtingen uitgesproken over mogelijke beursgangen.

Wat de gouden tip is, dat mogen de kijkers zelf bepalen!

RTL Z Beurs Inside is elke maandag live te zien om 20.00 uur. Kort daarna wordt de on demand versie beschikbaar gesteld zodat het programma op een later moment kan worden terug gekeken.

Wilt u ook een interactief tv-programma maken voor een online platform?

Neem contact op met onze accountmanagers!