Nieuws

ING toont innovatie met HTML5 webinar

De innovatieve bank ING is voorloper op veel gebieden vergeleken met zijn concullega’s binnen Europa. Zo ook in de marketingmiddelen die zij inzetten in hun communicatie naar de consument. Deze week heeft ING gebruik gemaakt van de HTML5 techniek van OnlineSeminar voor het uitzenden van een interactief webinar. Wat zijn de voordelen van deze techniek? Lees de drie voordelen die deze techniek heeft voor de consument en voor ING.

De ontwikkelingen in technologie gaan heel snel en voor veel grote banken is het vaak lastig dit bij te houden. ING heeft haar organisatie al in een vroeg stadium bekend gemaakt met de Agile methode, waardoor zij snel kunnen inspelen op klantbehoeften. Het aantal tablet en mobiele gebruikers is ook bij de klanten van ING de afgelopen jaren explosief gestegen. Hier spelen zij op in door een webinar in HTML5 technologie uit te zenden via OnlineSeminar.

Voordelen ING:

  • ING heeft een grotere doelgroep kunnen bereiken door via social media en andere kanalen consumenten te stimuleren het webinar via tablet of mobiel te volgen.
  • De HTML5 techniek is gericht op de toekomst en wordt continu doorontwikkeld, dit heeft een positief effect op de beveiliging van de video stream.
  • Verschillende interface formats zijn mogelijk. Naast format video, slides en chat is het nu ook mogelijk om alleen video en chat te tonen. Deze optie kan worden gebruikt als de focus op de sprekers belangrijk is. Dit zie je vaak bij panel discussies omdat het gebruik van slides dan vaak afleidt.

Voordelen ING klant en deelnemer aan het webinar:

  • Nu ook vanaf tablet en mobiel te volgen, zonder een app of plug-in te hoeven installeren.
  • Full screen video mogelijk, zo krijgt het webinar de uitstraling van een TV uitzending.
  • Vanaf elk apparaat is een webinar te volgen (mits er sprake is van een goede internet verbinding)

Deelnemers vinden het prettig het webinar via tablet of mobiel te volgen. Dit werd bevestigd in de chatberichten die tijdens het webinar binnenkwamen en bleek ook uit de resultaten van de enquête die door een groot deel van de deelnemers werd ingevuld. 20% van de deelnemers heeft uiteindelijk het webinar via de tablet of mobiel gevolgd. Daarnaast is het voor de consument mogelijk om het webinar on-demand terug te kijken, ook vanaf een tablet of mobiel.

Bekijk hier het HTML5 webinar van ING!

Meer informatie over de toepassing van innovatieve webinars? Neem contact op met Floris van OnlineSeminar via mail of telefoonnummer 020 - 845 7405.

0 Comments

Categories: Webinar uitgelicht, Webinar softwareNumber of views: 72

Tags: