Nieuws

Het nut van een sprekerstraining voor een webinar

Voor nieuwe, maar ook ervaren sprekers bieden wij sprekerstrainingen aan in een van onze professionele studio's.

Goed presenteren voor een camera

De reden dat OnlineSeminar deze sprekerstrainingen aanbiedt is dat het een uitdaging is om goed te presenteren. Een presentatie voor een zaal met mensen is nu eenmaal anders dan presenteren voor een camera. De persoon die presenteert dient met andere zaken rekening te houden. Zo is in een studio geen publiek wat op u reageert. Staat u alleen in de studio dan lacht er niemand om uw grapjes. Doet u de presentatie met twee personen dan ontstaat er vrijwel altijd een interessante wisselwerking. U kunt elkaar afwisselen en aanvullen.

De 2 onderdelen van een sprekerstraining

Een sprekerstraining wordt ongeveer twee weken voor aanvang van het eigenlijke online seminar met u ingepland. We beginnen de training met een deel theorie waarin we de presentatie bespreken. We geven tips over bijvoorbeeld het nut van de doelstelling van een webinar en geven tips & tricks voor in de studio.

Na dit onderdeel gaan we de studio in om daadwerkelijk het presenteren voor een camera te oefenen. Hier raken de sprekers bekend met de felle lampen, het OnlineSeminar-platform en de camera’s die nu eigenlijk uw publiek zijn. Dit daadwerkelijk oefenen is uiteraard het leukste onderdeel maar ook het moeilijkst. Tijdens deze oefenwebinars geven de accountmanagers van OnlineSeminar tips om uw presentatie nog succesvoller te laten worden.

De kunst van het presenteren

Een sprekerstraining organiseren we regelmatig met onze klanten. Na afloop van een dergelijke training is iedere, door het bedrijf aangewezen, webinarpresentator blij dat ze deze kans gekregen hebben en zien ze in dat het niet zomaar iets is om een presentatie voor een camera te geven en deze goed voor te bereiden.

We zien een duidelijk verschil in kwaliteit van webinars waar presentatoren geen training en van webinars waar men wél een training gevolgd is. Mede door de kleine details waar men op geattendeerd wordt tijdens de training, zoals bijvoorbeeld kleine aanpassingen in de presentatie en de opbouw ervan komen sprekers tot andere inzichten, wat bijdraagt aan een kwalitatief betere presentatie. Binnen twee uur leert u alle fijne kneepjes van het presenteren.

0 Comments

Categories: Algemeen nieuws, Webinar tipsNumber of views: 111

Tags: