Nieuws

Een eerste webinar organiseren

Een webinar is een professioneel communicatiemedium dat u in staat stelt, live en op zeer interactieve wijze, met uw doelgroep in contact te komen. Het geeft u de mogelijkheid om uw collega’s of cliënten te informeren over de laatste ontwikkelingen binnen uw bedrijf, of speciale kennis waarover u bezit met hen te delen.

Maar dat niet alleen, u ontvangt ook een keur aan waardevolle data over uw doelgroep wanneer suspects en prospects in uw gekozen doelgroep deelnemen aan een webinar.

Vier factoren die bijdragen aan het succes van een webinar:

 1. Bepaal het doel
  Het is heel belangrijk om vooraf te bepalen wat het doel is van uw online presentatie: wat wilt u bereiken met uw webinar?
  Wilt u deelnemers activeren, aansporen tot aanschaf van uw diensten, opleiden, informeren, kennis bijbrengen of iets demonstreren.

Lees voor meer informatie ook webinar tip 2: De doelstelling van een succesvol webinar.

 1. Kies het publiek
  Wie is uw publiek? Richt u zich in uw communicatie op consumenten, of zijn bedrijven uw afnemers? Via welke kanalen bereikt u deze mensen? Moet u voorzichtig zijn in het gebruik van vaktermen en meer beschrijvend vertellen of kunt u het jargon van uw vakgebied gebruiken.
  Weet u welke onderwerpen en vragen er leven bij uw doelgroep?

 2. Bepaal welk resultaat u nastreeft
  Wanneer is een webinar voor u geslaagd? Het is nuttig om vooraf, met uw team, te bepalen wanneer een webinar voor uw bedrijf of afdeling geslaagd is. Het aantal deelnemers hoeft niet bepalend te zijn voor hoe deelnemers uw online presentatie waarderen.

  Wanneer deelnemers actief zijn en met u in contact treden via bijvoorbeeld de chat-functionaliteit, aangeven meer informatie te willen ontvangen, of op een van de andere interactie elementen hebben gereageerd, heeft u direct waardevolle feedback waarop u verschillende vervolgacties kunt ondernemen.
 1. Kies de vorm – bepaal de inhoud
  Dit is het moment om uw verhaal te ontwikkelen dat aansluit bij uw gekozen doel en publiek. Kunt u een PowerPoint presentatie maken? Dan heeft u in feite al genoeg beeldmateriaal om uw presentatie te ondersteunen en kunt u een webinar geven!

  Hoe interactief wilt u uw presentatie maken? En van welke interactie functionaliteiten wilt u gebruik maken?

Lees voor meer informatie ook webinar tip 4: De beste presentatiemiddelen voor een webinar.

Op elk moment in het proces van uw eerste webinar staat een OnlineSeminar accountmanager voor u klaar om met u mee te denken en u te voorzien van advies! Heeft u vragen bel ons op 020-8457405 of vul het contactformulier in.

0 Comments

Categories: Algemeen nieuwsNumber of views: 159

Tags: