De impact van webinars op de farma industrie

De farmaceutische industrie probeert met man en macht het hoge tempo van de technologische ontwikkelingen bij te houden. Mobiele communicatie, de cloud, big data, en ‘the Internet of things’. De digitale revolutie is onomkeerbaar, ook in de gezondheidszorg. De media, retail en financiële industrie transformeerden eerder al door technische innovatie. De farma industrie is nu aan zet, maar heeft grote moeite in te stappen op deze sneltrein.

Tijd om de koppen bij elkaar te steken en te leren van bedrijven die wel weten hoe deze tamelijk traditionele en bovendien aan strenge wet- en regelgeving gebonden business gebruik kan maken van innovatie. Op de Digital Pharma Summit in Brussel gaven bedrijven als Google, MediQuality en Pfizer inzicht in de trends, uitdagingen en mogelijkheden. Zo ook OnlineSeminar.

Trends
Wij zien dat patiënten steeds beter geïnformeerd zijn en meer en meer controle nemen over hun eigen gezondheid. Er is concurrentie van buiten de gezondheidszorg en farmaceutische industrie. Ook technologiebedrijven als Apple en IBM betreden de healthcare markt. Via apps, health en fitness devices, en online communities komen zij in contact met patiënten. Door de toegenomen transparantie is het monopolie op informatie over de werking en prestaties van producten niet langer louter in handen van de industrie.

Thought leadership
Samen met farmaceutische bedrijven werken wij aan de online reputatie van deze organisaties, en creëren wij thought leadership en meer engagement met hun doelgroep. Daarbij is het essentieel uit te gaan van wat de healthcare professional nodig heeft.

Webinars als oplossing
Om dit te bewerkstelligen zetten wij ons webinar platform in. State-of-the-art software, waarmee onze farmaceutische klanten live en on demand kunnen uitzenden. Hun doelgroep kan altijd, overal en vanaf elk device deelnemen. Wat ons webinar platform uniek maakt, is de grote hoeveelheid waardevolle data die wij verzamelen voor onze klanten. 

Wilt ook u gebruik maken van onze bewezen oplossingen voor de farmaceutische industrie? 

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!