Nieuws

Cybercrime en webinars

Steeds vaker lees of hoor je het: Cybercrime. Maar wat houdt cybercrime nu eigenlijk in?

Cybercrime is een relatief nieuwe vorm van criminaliteit die zich expliciet richt op computers, software of systemen zoals mobiele telefoons en pinautomaten. Europol geeft aan dat er met cybercriminaliteit tegenwoordig meer verdiend wordt dan met drugshandel. Zo’n drieduizend miljard om precies te zijn. Het is een hot topic dat steeds meer aandacht krijgt want niet alleen consumenten maar zeker ook overheden en bedrijven hebben ermee te maken en moeten zich steeds beter beveiligen tegen cyberaanvallen.

Update 15 mei 2017

Dit weekend werden computers van meer dan 200.000 organisaties in tenminste 150 landen getroffen door een cyberaanval in de vorm van ransomware.

De gijzelingssoftware blokkeerde de toegang tot alle bestanden van de geïnfecteerde computersystemen die alleen na betaling van het losgeld (in bitcoins) aan de makers weer zouden worden vrijgegeven. Ziekenhuissystemen, autofabrieken en informatieborden van de Duitse spoorwegen werkten niet meer.

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof zegt hierover ‘Je kunt nooit honderd procent veilig zijn, maar je kunt wel veel maatregelen nemen.

Webinars als medium tegen cybercrime
Steeds meer bedrijven zetten webinars van OnlineSeminar in als medium om cybercrime onder de aandacht te brengen bij hun klanten of leden. Denk aan webinars met onderwerpen als:

  • het verzekeren van cybercrime
  • de risico’s
  • hoe je je kunt verdedigen tegen cybercriminaliteit
  • hoe zit het met cloud en cybercrime

Beveiliging van webinars
De informatie die gedeeld wordt in webinars is erg interessant voor heel veel personen en organisaties. Maar niet alle webinars zijn publiekelijk toegankelijk. Bijvoorbeeld omdat er bedrijfsgevoelige informatie wordt gedeeld die ook interessant kan zijn voor uw concurrent.

Organisaties die gebruik maken van het OnlineSeminar platform en de full service die daarbij komt kijken:

  • bepalen zelf wie er uitgenodigd wordt;
  • wie er toegang krijgt;
  • of zelfs wie uitgesloten moet worden van het webinar.

Dit laatste kan vooraf bepaald worden waarbij we gebruik maken van onder andere emailverificatie en is, zeker met cybercriminaliteit in gedachten, cruciaal. Hiermee behoren datalekken of data die per ongeluk in verkeerde handen valt tot het verleden.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van uitstekend beveiligde webinars van OnlineSeminar neem dan gerust contact met ons op via 020-845 7405.

Onze accountmanagers denken graag met u mee.

0 Comments

Categories: Webinar uitgelicht, Webinar softwareNumber of views: 87

Tags: