Nieuws

CITO gebruikt webinar als online productpresentatie

Wanneer u een webinar organiseert voor de online presentatie van uw nieuwe producten krijgt u de kans om direct in contact te treden met uw doelgroep. Daarmee bent u niet alleen maar de zender van de boodschap, u stelt uw kijkers in staat om rechtstreeks met u te communiceren.

Zo organiseerde CITO onlangs een webinar om de vernieuwde DMT en AVI toetsen te toe te lichten aan potentiële afnemers. Naast een presentator van CITO was ook een toets deskundige in de studio aanwezig die direct vragen van kijkers beantwoordde.

Maak gebruik van de extra functionaliteiten van een webinar
CITO maakte handig gebruik van veel van de functionaliteiten die het OnlineSeminar webinar platform biedt, waaronder het:

  • stellen van pollvragen
  • behandelen van kijkers-vragen die via de chatfunctionaliteit binnen kwamen
  • demonstreren van het product (online)
  • tonen van een filmpje

Daarnaast is het ook mogelijk om het scherm van een device (zoals een laptop, tablet of smart phone) te delen via de desktop share functionaliteit.

Door direct aan het begin van de presentatie aan deelnemers te vragen welk functie zij bekleden binnen het onderwijs, was CITO in staat om de presentatie nog beter af te stemmen op de kijkers.

Daar waar u in contact treedt met uw doelgroep, genereert u warme leads. Dit is voor veel bedrijven dé reden om een webinar te organiseren.

Een webinar leent zich uitstekend voor een online productiepresentatie
Het webinar gaf CITO de gelegenheid om nader in te gaan op wat de aanleiding was voor de vernieuwing van de toetsen. Ook kon men tonen wat de grootste verschillen zijn ten opzichte van de bestaande toetsen. Daarna werd ingegaan op de samenstelling van de nieuwe producten en werd ook het online platform getoond.

Tijdens de presentatie was er voor deelnemers volop gelegenheid om vragen te stellen en werd aan de kijkers hun mening gevraagd over het product en de aangekondigde wijzigingen. De resultaten hiervan werden live tijdens het webinar gedeeld en besproken.

Verder vroeg CITO via de poll functionaliteit of deelnemers overwogen het product aan te schaffen waarmee zij direct een inschatting kregen in de te verwachten bestellingen.

Wilt u meer informatie over het geven van een online productpresentatie via ons webinar platform?

Neem dan contact op met onze accountmanagers.

0 Comments

Categories: Webinar uitgelichtNumber of views: 84

Tags: