Alles over smartphones en kinderen in het verkeer

Donderdag 15 juni jongstleden vond het allereerste webinar plaats van Veilig Verkeer Nederland. Op een zeer interactieve wijze presenteerden Cindy Esseling (Communicatiespecialist) en Cécile Collast (Educatiespecialist) van VVN een webinar met het thema “Smart” in het verkeer.

Smartphone in top 3 oorzaken verkeersongeval
Er is veel te doen over het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer. Het gebruik van smartphones tijdens deelname aan het verkeer staat in de top 3 van oorzaken van een ernstig verkeersongeval. Daarom wil Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu zelfs smartphone gebruik op de fiets verbieden.

Interactief webinar door polls en chats
In dit webinar van Veilig Verkeer Nederland worden verkeersouders geïnformeerd over de afleidingen in het verkeer en op een zeer interactieve wijze betrokken bij de presentatie. De presentatoren stelden diverse pollvragen aan de deelnemers waardoor kennis over het onderwerp direct kon worden getoetst. Daarnaast werd de deelnemende ouders gevraagd om via de chatfunctionaliteit aan te geven welke tips zij zelf hebben om jongeren te informeren over veilig gebruik van een mobiele telefoon in het verkeer. De presentatie en interactie werd afgewisseld met informatieve video’s waaronder een speciaal voor VVN gemaakte video over “veilig naar de brugklas” met medewerking van de Nederlandse YouTuber Yarasky.

Het webinar "Alles over smartphones en kinderen in het verkeer" is hier kosteloos terug te kijken.

Een online seminar inzetten om interactief te communiceren
Wilt u of uw organisatie ook op een interactieve en laagdrempelige wijze uw boodschap overbrengen op een groot publiek? Dan is een webinar wellicht wat voor u! Neem contact op met het Account Team van OnlineSeminar om de mogelijkheden te bespreken.