Terug Hulp nodig

Omgaan met conflicten - als je zelf betrokken partij bent

Omgaan met conflicten - als je zelf betrokken partij bent


 

Waar mensen samenwerken, rijzen nu eenmaal conflicten. Belangen en behoeften botsen met elkaar. Conflicten hebben doorgaans een negatieve lading en vaak gaan we conflicten uit de weg. Maar “zachte heelmeesters maken stinkende wonden”. Hoe zorg je ervoor dat een conflict constructief is in plaats van destructief?  Een conflict kan immers ook een basis vormen voor vooruitgang of een nieuwe aanpak. Conflicten kunnen kansen zijn om te groeien, als mens, team en als organisatie. Ze kunnen een bron van innovatie zijn. Daarom is het belangrijk om inzicht te verwerven in conflicthantering, daadwerkelijk met conflicten aan de slag te durven gaan en bespreekbaar te maken wat anders moet of kan.

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die zijn eigen communicatieve vaardigheden wil versterken bij het omgaan met verschillende soorten conflicten. Het webinar is gericht op het aanpakken van conflicten, wanneer je zelf betrokken partij bent, ongeacht jouw functie. 

 

Wat mag je verwachten?

Het volgen van dit webinar zal je helpen om spanningen en conflicten op de werkvloer te herkennen, er gepast mee om te gaan en in open dialoog te treden.

Tijdens het webinar krijg je:

  • meer inzicht in (het ontstaan van en de soorten) conflicten;
  • meer inzicht in hoe je zelf reageert wanneer je geconfronteerd wordt in conflicten;
  • aangereikt hoe je kan variëren in de stijl waarmee je conflicten, spanningen en moeilijke gesprekken van nature aanpakt en welke stijl het meest geschikt is voor welke situatie;
  • concrete tips en tricks omtrent gesprekstechnische vaardigheden zodat je conflicten, spanningen en moeilijke gesprekken op een constructieve manier kunt aanpakken;
  • tools en vaardigheden mee om moeilijke boodschappen en tegenreacties beter te leren ontvangen zodat het gesprek constructief blijft.  

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), de confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214). Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte. Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.  

 

Docent: Laura Krause

Laura Krause heeft een grote passie voor alles wat met communicatie en interpersoonlijke relaties te maken heeft. Ze gelooft er rotsvast in dat eenvoudige aanpassingen in de manier waarop we communiceren enorm veel impact kunnen hebben op het verloop van samenwerkingen. Concreet, praktisch, dynamisch, waarderend en ervaringsgericht, zo kan je samenvatten hoe zij haar trainingen aanpakt. Als organisatie- en arbeidspsycholoog heeft zij oog voor de dynamieken en interactie tussen mensen. Haar persoonlijke missie is om verbindingen te versterken, te herstellen vanuit een communicatie die gericht is op het hart en op wederzijds begrip. Want ze gelooft persoonlijk dat communiceren de essentie is in persoonlijke relaties. Door haar specifieke kennis over het onderwerp is ze in staat om vanuit echte ervaringen en voorbeelden te werken en zo de theorie tot leven te brengen.

donderdag

1

december 2022

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.