Terug Hulp nodig

Werkbaar werk

Werkbaar werk


 

Omschrijving van het webinar “Werkbaar werk” is een thema dat de laatste jaren op de agenda van meerdere HR-diensten is komen te staan. Niet alleen onder impuls van een wettelijke context, maar ook om een belangrijke bezorgdheid rond duurzame inzet van het eigen personeel. De vaststelling is evenwel dat discussies hierover binnen organisaties snel ‘blijven hangen’ in casuïstiek. Want: werkbaar werk is toch vooral individueel bepaald? In dit webinar zoomen we in op hoe casuïstiek kan overstegen worden en kan toegewerkt worden naar een meer duurzaam algemeen beleid. Gezien, inderdaad, werkbaar werk een ‘mens’-thema is, belichten we ook verder de rol van HR hierin. Voor wie is dit webinar bedoeld?

Voor HR-medewerkers die werkbaar werk op de agenda willen zetten van hun HR-beleid.

Wat mag je verwachten

  • Je krijgt zicht de op de context van ‘werkbaar werk’;
  • Je krijgt inzicht in de kernaspecten van dit thema (link naar welzijn, motivatie, retentie,…);
  • Je kan een eerste stap maken om toe te werken naar een beleid rond ‘werkbaar werk’.

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : de metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), de chemische sector (PC 116 of 207), de confectiesector (PC 215 of PC 109), de erkende controleorganismen (PC 219), de textielsector (PC 120 of 214).

Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento.

Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.

Docent : Liesbeth Vanhelmont 

Liesbeth Vanhelmont is arbeidspsycholoog. Ze heeft als medewerkster van het advies- en trainingsbureau Obelisk meer dan 15 jaar ervaring met het begeleiden en coachen van individuen en groepen, o.a. binnen projecten bij Belfius Insurance, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, KULeuven, Unizo, UHasselt….Ze focust zich daarbij vooral op het ondersteunen van leidinggeven in het ontwikkelen van hun people management. Daarnaast is ze binnen haar eigen organisatie ook teamleider van een team van collega’s en zelfstandige begeleiders. Haar missie in haar job? Het versterken van mens en organisatie. 

dinsdag

22

november 2022

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.