Terug Hulp nodig

Hoe afwijkend gedrag in de kiem smoren?

Efficiënt leidinggeven
Hoe afwijkend gedrag in de kiem smoren?


 

Als leidinggevende zijn er dagen dat alles op rolletjes loopt. Onze teamleden hebben het beste humeur, werken vlekkeloos samen, er wordt veel en hard gelachen op kantoor en deadlines worden zonder morren gehaald. Op zulke dagen hebben we de beste job en kussen we onszelf in de pollekes.

Andere dagen start collega X plots met een vis-dieet, waarbij de voorbereide lunchpakketjes steevast in de microgolf van het kantoor (in plaats van die in de kantine) worden opgewarmd. Heeft collega Y haar gewone sigaretten vervangen door een e-sigaret, waarna jij (en het ganse team) haar plots overal binnen ziet vapen. Of blijken de laatste 3 deadlines door collega Z niet meer gehaald, waardoor niet alleen jij, maar het ganse team een boze mail van jouw N+1 heeft gekregen…

Een gesprek dringt zich op, maar hoe begin je daaraan?

In dit webinar geef ik jullie een kort overzicht over wat afwijkend gedrag precies inhoudt en hoe je aan de hand van een stappenplan elk onderwerp bespreekbaar kan maken.

Voor wie is deze webinar bedoeld?

 

Leidinggevenden, CEO’s, managers, mensen met een rolmandaat, iedereen die zijn/haar coachende vaardigheden wil vergroten en/of aanscherpen en meer zelfvertrouwen zoekt in het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen

 

Na dit webinar:

  • Heb je beter inzicht in wat afwijkend gedrag is en wanneer ingrijpen
  • Kan je beter afwijkend gedrag bespreekbaar maken dankzij de ik-boodschap
  • Weet je wat de valkuilen zijn bij het aankaarten van afwijkend gedrag
  • Begrijp je beter waarom een ik-boodschap meer impact maakt door het benoemen van gedrag en effect
  • Kan je meer structuur brengen in een probleemgesprek
  • Kan je door vragen te stellen jouw medewerker aansporen om meer oplossingsgericht te denken

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : de metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), de chemische sector (PC 116 of 207), de sector van het aanvullend paritair comité voor bedienden (PC 200 – Cevora), de confectiesector (PC 215 of  PC 109), de erkende controleorganismen (PC 219), de textielsector (PC 120 of 214).

Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte.

Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.

 

Docent : Griet Van Looy

 

Griet Van Looy heeft 19 jaar aan het roer gestaan van een zelfstandige kleinhandel met 22 medewerkers. Als kleine ondernemer moest zij zich verdiepen in alle aspecten van  het ondernemerschap. Met name het aansturen van en samenwerken met mensen werden gaandeweg haar grote passies.

Hoe coachen en leidinggeven werkt, werd op de werkvloer in de loop der jaren uitgebreid ontdekt, ontleed en gefinetuned, waardoor zij zich kan beroepen op een arsenaal aan praktijkervaring.

In 2017 is Griet voltijds gestart als trainer en coach, met als specialisatie: coaching, leiderschap en communicatiestijlen. Eind 2019 is haar werkveld uitgebreid met LifeCoaching.

 

 

 

 

vrijdag

3

juni 2022

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.


 

powered by Online Seminar