Terug Hulp nodig

Hoe samenwerken op afstand en connectie tussen teamleden behouden en versterken?

Hoe samenwerken op afstand en connectie tussen teamleden behouden en versterken?


 

De tendens om meer plaats -en tijdsonafhankelijk te kunnen werken is al een tijd bezig en de huidige (corona)context heeft daar voor veel organisaties een stroomversnelling in gebracht.

Dit brengt voor leidinggevenden een aantal nieuwe uitdagingen met zich mee.

Hoe hou je medewerkers, die meer en meer “op afstand” werken toch betrokken op het grote plaatje? Hoe hou je alle neuzen in dezelfde richting als de teamleden zich op een andere plek bevinden? Dien je rekening te houden met de verschillende werktijden van medewerkers en hoe doe je dat dan? Hoe ondersteun je voldoende samenwerking en uitwisseling? En hoe onthaal je nieuwe collega’s in het team? ...

Met dit webinar willen we je graag extra ondersteunen bij het aangaan van deze uitdagingen.

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

 

Voor leidinggevenden van wie teamleden deels of volledig op afstand werken, die geloven in de kracht van samenwerken en daar blijvend willen in investeren.

 

Wat mag je verwachten?

 

Je weet en begrijpt hoe je als leidinggevende de samenwerking tussen teamleden kan ondersteunen en bevorderen;

  • Je beschikt over concrete tips hoe je aan het teamgevoel en de onderlinge betrokkenheid kan werken, ook al zien de teamleden elkaar weinig;
  • Wat je opsteekt in het webinar kan je als hefboom inzetten om het onderlinge vertrouwen blijvend te stimuleren;
  • Je weet wat je te doen staat om nieuwe collega’s zich snel thuis te laten voelen in het team.

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

 

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209 of 111), chemische sector (PC 116 of 207), de sector van het aanvullend paritair comité voor bedienden (PC 200 – Cevora), confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214).

Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte.

Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.

 

Docent : Sander D’Huys

 

Sander D’Huys (Obelisk) is een socioloog met bijzondere interesse in het begrijpen en bevorderen van sociale relaties. Zijn missie bij het advies- en trainingsbureau Obelisk is om werknemers en organisaties te helpen met het ontwikkelen van werkgeluk, een groeimindset en alle vormen van heldere en verbindende communicatie.

 

 

dinsdag

7

juni 2022

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.