Terug Hulp nodig

Moeilijke gesprekken voeren: hoe ga je om met emoties?

Moeilijke gesprekken voeren: hoe ga je om met emoties?

Of we dit nu willen of niet, emoties horen ook in een werkcontext thuis. Positieve emoties geven energie en zorgen voor betrokkenheid, sfeer en verbondenheid. In moeilijke gesprekken worden we dikwijls geconfronteerd met negatieve emoties. Deze kosten vaak energie en maken ons wel eens onzeker. In het slechtste geval laten we ons er ook door “besmetten”. Toch zijn deze emoties heel waardevol en is het belangrijk om er goed mee om te gaan, ze niet te negeren, maar ze net bespreekbaar te maken. In dit webinar leer je hoe in een gesprek om te gaan met negatieve emoties van anderen. Je leert hoe je best wel en ook hoe je best niet reageert. Zo ga je emoties als een kans zien in plaats van als een bedreiging.  

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Dit webinar is bedoeld voor alle professionals die in gesprekken met collega’s, leidinggevenden of medewerkers niet goed weten hoe te reageren op de emoties van de ander.  

 

Wat mag je verwachten?

Na dit webinar heb je inzicht in:

    •  soorten emotionele reacties;

    •  het belang van structuur in een gesprek;

    •  het belang van emoties bespreekbaar te maken

    •  hoe je wel of niet reageert op emoties.  

Dankzij het webinar vergroot je de vaardigheid om:

    •  je niet te laten besmetten door negatieve emoties van anderen;

    •  emoties van anderen te herkennen en op te vangen;

    •  het doel van een gesprek niet uit het oog te verliezen;

    •  gesprekken goed af te ronden.  

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), de confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214). Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte. Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.  

 

Docent : Chantal Hendrikse

Chantal Hendrikse is Praktijklector en Stagecoördinator bij de Karel de Grote Hogeschool en trainer bij Novare.  Ze is een enthousiaste energiekeling, die gepassioneerd inzet op de groei van personen en organisaties. Met een rugzakje vol ervaring gaat ze voor sterke, krachtige leertrajecten, die meteen vertaald kunnen worden naar de eigen werkpraktijk.  

donderdag

25

maart 2021

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by Online Seminar