Terug Hulp nodig

Omgaan met conflicten in je team

Een webinar voor leidinggevenden
Omgaan met conflicten in je team

Als leidinggevende wil je graag een goede werksfeer en succesvolle samenwerking met en binnen je team bereiken. En tegelijk merk je dat conflicten en spanningen op de werkvloer onvermijdelijk zijn. Sommige leidinggevenden gaan het aanpakken van conflicten tussen medewerkers uit de weg. Terwijl anderen soms te vroeg ingrijpen. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend: onvoldoende tijd, andere prioriteiten zijn belangijker, je vindt dat betrokkenen matuur genoeg zijn of je weet simpelweg niet hoe je hieraan moet beginnen. Hoe zorg je er als leidinggevende nu voor dat meningsverschillen niet escaleren tot destructieve conflicten? En hoe kan je er voor zorgen dat je teamleden zelf constructiever omgaan met conflicten? Daarover gaat dit webinar …  

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Dit webinar is bedoeld voor leidinggevenden, die hun vaardigheden en inzichten in het hanteren van conflicten binnen hun team verder willen ontwikkelen.  

 

Wat mag je verwachten?

Dit webinar heeft als doelstelling om :

    • je een beter inzicht te geven in wat er allemaal kan (mee)spelen in conflictsituaties;

    • je de bouwstenen aan te reiken om je team te versterken op het vlak van conflicthantering;

    • jouw communicatieve en bemiddelingsvaardigheden aan te scherpen om conflictueuze gesprekken beter te begeleiden;

    • je te helpen om conflicten niet uit de weg te gaan en medewerkers te stimuleren om zelf in dialoog te gaan.  

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), de confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214). Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte. Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.  

 

Docent: Laura Krause

Laura Krause heeft een grote passie voor alles wat met communicatie en interpersoonlijke relaties te maken heeft. Ze gelooft er rotsvast in dat eenvoudige aanpassingen in de manier waarop we communiceren enorm veel impact kunnen hebben op het verloop van samenwerkingen. Concreet, praktisch, dynamisch, waarderend en ervaringsgericht, zo kan je samenvatten hoe zij haar trainingen aanpakt. Als organisatie- en arbeidspsycholoog heeft zij oog voor de dynamieken en interactie tussen mensen. Haar persoonlijke missie is om verbindingen te versterken, te herstellen vanuit een communicatie die gericht is op het hart en op wederzijds begrip. Want ze gelooft persoonlijk dat communiceren de essentie is in persoonlijke relaties. Door haar specifieke kennis over het onderwerp is ze in staat om vanuit echte ervaringen en voorbeelden te werken en zo de theorie tot leven te brengen.

vrijdag

12

maart 2021

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by Online Seminar