Terug Hulp nodig

Assertief (en dus duidelijk) communiceren ...!

Een ja knik je, een nee denk je?
Assertief (en dus duidelijk) communiceren ...!

Heb je een goed idee, maar vind je nooit “het goede moment” om het in een vergadering op te werpen? Word je geconfronteerd met zeer mondige klanten of leveranciers en vind je het niet eenvoudig het gesprek in handen te nemen ? Is iets je niet duidelijk, maar aarzel je toch te lang om anderen hiermee “lastig te vallen” ? Storen je collega’s je soms in je werk, maar weet je niet hoe je hen dit correct kan vertellen ? Of verdrink je in de vele deadlines, maar heb je toch moeite om dit met je leidinggevende te bespreken? Echt verwoorden wat je denkt en voelt: het is niet steeds eenvoudig.   Soms zwijg je liever om niemand te kwetsen. Voel je je wel eens overdonderd door de mening van de anderen en klap je dicht?   Of omgekeerd: dan heb je eens gezegd wat je wou zeggen, maar blijf je zitten met een knagend schuldgevoel. Was het niet net dat tikkeltje té direct? Was je niet eerder agressief dan assertief?  

Herkenbaar?

Dan kan dit webinar-opleiding écht iets voor jou zijn. Je maakt kennis met verschillende communicatiestijlen en technieken. Je leert ze correct inzetten afhankelijk van de situatie om zo je impact te verhogen. Assertiviteit is immers geen karaktereigenschap: het is vaardigheid die je kan ontwikkelen!   En dat is toch goed nieuws?  

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Iedereen die met de gewenste impact wil communiceren met collega’s, klanten, leveranciers, leidinggevenden (en misschien zelfs je partner of kinderen ;) )  

 

Wat mag je verwachten?

Op het einde van de presentatie:

- weet je wat assertiviteit precies is en wat het niet is;

- heb je inzicht in je eigen stijl van communiceren en die van een ander;

- heb je technieken meegekregen waarmee je op een assertieve manier neen kan zeggen, je eigen mening en gevoelens kan uitdrukken en je eigen grenzen kan aangeven;

- heb je geleerd hoe je op een correcte manier assertief reageert in verschillende situaties.     

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), de confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214). Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte. Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.  

 

Docent : Sander D’Huys

Sander D’Huys (Obelisk) is een socioloog met bijzondere interesse in het begrijpen en bevorderen van sociale relaties. Zijn missie bij het advies- en trainingsbureau Obelisk is om werknemers en organisaties te helpen met het ontwikkelen van werkgeluk, een groeimindset en alle vormen van heldere en verbindende communicatie.

vrijdag

5

maart 2021

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by Online Seminar