Terug Hulp nodig

Moeilijke gesprekken: hoe buig je deze om (naar iets constructiefs)?

Moeilijke gesprekken: hoe buig je deze om (naar iets constructiefs)?

Gebeurt het wel eens dat, ondanks je goede voorbereiding, een moeilijk gesprek niet verloopt zoals je gepland had en dat je nadien met het gevoel zit mee gegaan te zijn in een negatieve dynamiek? Dat is heel normaal. Ook al bereid je een gesprek goed voor en heb je duidelijke doelen vooropgesteld, er spelen zich vaak onderliggende processen af waar je je onbewust door gaat laten leiden. Actie en reactie zijn hier de sleutelwoorden. Elke handeling die iemand uitvoert is niet enkel een antwoord op ander gedrag, het is ook een aanleiding, die nieuw gedrag uitlokt. In dit webinar krijg je inzicht in de verschillende mogelijke acties en reacties in een gesprek, en hoe je hier kan op inspelen, zodat het gesprek op een constructieve wijze blijft verlopen.  We doen dit aan de hand van de basisprincipes van “transactionele analyse” en het zogenaamde “circulair kijken”, principes die we concreet zullen toepassen.  

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Dit webinar is bedoeld voor alle professionals, die inzicht willen krijgen in de dynamiek van een gesprek en hoe ze hun reacties alvast zo kunnen aanpassen dat het gesprek een constructieve wending krijgt.  

 

Wat mag je verwachten?

Na dit webinar heb je inzicht in:

    •  het verschil tussen circulair en lineair naar een gesprek kijken;

    •  de verschillende posities die mensen innemen;

    •  welke posities welke reacties uitlokken;

    •  de verschillende soorten transacties.

Dankzij het webinar vergroot je jouw vaardigheid om:

    •  je bewust te worden van posities die je inneemt tijdens een gesprek;

    •  de positie die de ander inneemt in te schatten;

    •  bewust een positie in te nemen om het gesprek zo om te buigen;

    •  na een gesprek te reflecteren en eruit te leren;…  

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), de confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214). Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte. Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.  

 

Docent : Chantal Hendrikse

Chantal Hendrikse is Praktijklector en Stagecoördinator bij de Karel de Grote Hogeschool en trainer bij Novare.  Ze is een enthousiaste energiekeling, die gepassioneerd inzet op de groei van personen en organisaties. Met een rugzakje vol ervaring gaat ze voor sterke, krachtige leertrajecten, die meteen vertaald kunnen worden naar de eigen werkpraktijk.

donderdag

11

februari 2021

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by Online Seminar