Terug Hulp nodig

Resultaat- en oplossingsgericht denken. Werk aan je eigen, open en positieve mindset!

Resultaat- en oplossingsgericht denken. Werk aan je eigen, open en positieve mindset!

Dagelijks komen we met ‘problemen’ in aanraking: een onduidelijke nieuwe taak, die je extra stress bezorgt, een project dat in het honderd loopt, negatieve feedback die je ontvangen hebt, waardoor je bij de pakken blijft zitten,…   In de wijze waarop je deze problemen aanpakt is alvast één rode draad belangrijk: de mindset. Hoe sta je er tegenover? We vertrekken immers te vaak vanuit problemen en obstakels, die overwonnen moeten worden. In plaats vanuit mogelijkheden, die we willen realiseren. In problemen blijf je hangen, in mogelijkheden ga je vooruit. Wat denk je dat jou het meeste oplevert? Waar wil jij je op focussen: op datgene wat je niet kan controleren of op datgene waar je wél invloed kan op uitoefenen? Wij pleiten alvast voor een “open mindset”. We zijn er zeker van dat dit je de blijvende energie zal geven om zaken aan te pakken en vooruit te kijken.   In dit webinar kom je alvast te weten wat we hiermee bedoelen en hoe je zelf aan die mindset kunt werken.  

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Voor iedereen, die ervoor openstaat om problemen achter zich te laten door ze om te buigen naar mogelijkheden.

 

Wat mag je verwachten?

Op het einde van de presentatie:

- weet je beter welke zinnen en gedachten jouw resultaats-en oplossingsgericht denken kunnen stimuleren;

- beschik je over concrete tools en handige tips om vanuit een oplossingsgerichte focus te werken;

- heb je meer inzicht in hoe je problemen anders kan aanpakken zodat je het probleem niet meer ziet als een probleem en de oplossingen duidelijker worden;

- weet je hoe je aan een verfrissende mindset kunt werken, en hoe je dit direct kan toepassen in je eigen team/bedrijf;

- beschik je over een resem tips en tricks om van een “maar … ” naar een “ en …!” te kunnen gaan .  

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ? 

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), de confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214). Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte. Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.

 

Docent : Laura Krause

Laura Krause heeft een grote passie voor alles wat met communicatie te maken heeft. Ze gelooft er rotsvast in dat eenvoudige aanpassingen in de manier waarop we communiceren enorm veel impact kunnen hebben op het verloop van samenwerkingen. Door haar specifieke kennis over het onderwerp is ze in staat om vanuit echte ervaringen en voorbeelden te werken en zo de theorie tot leven te brengen. Laura is arbeids- en organisatiepsychologe en werkt reeds 7 jaar als trainer-coach bij Obelisk.

donderdag

4

februari 2021

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by Online Seminar