Terug Hulp nodig

Effectief leiding geven

Een webinar voor startende leidinggevenden en managers !
Effectief leiding geven

Je hebt recent de kans gekregen om leidinggevende te worden. Je had en hebt ambitie én goesting. En zo sta je nu voor het eerst aan het hoofd van een team, maar zonder veel ervaring in die verantwoordelijke functie. Het hele team en de organisatie kijken vol verwachting naar jou… En het mag gezegd worden, er komt veel op jou af, zowel operationeel als strategisch.

Je smijt je vol overgave en toewijding in je nieuwe rol. Je weet je gesteund, misschien mag je binnenkort zelfs enkele dagen opleiding volgen om je leiderschapscompetenties bij te spijkeren. Maar het voelt nu toch eerder aan als springen in de diepte zonder parachute. Hoe vermijden dat je met voortdurende negatieve stress leeft, dat je teveel hooi op je vork neemt of dat je in allerlei valkuilen trapt, die over jouw pad verspreid liggen … ?

Herkenbaar ?

Dan is dit webinar voor jou bedoeld! Het wil je alvast een goede introductie geven in hoe je je positie als kersverse leidinggevende op een effectieve manier kan aanpakken. Het wil een aanzet zijn tot persoonlijke en duurzame groei op korte en lange termijn. Dit webinar vergt een uur van de weinige tijd die je hebt, maar dat uur vrijmaken zal renderen … Niet te missen dus …

 

Wat mag je verwachten?

Na dit webinar:

- ken je de grootste valkuilen voor een beginnende leidinggevende en weet je hoe je daar bewust mee om kan gaan;

- heb je een eerste inzicht in het effect van jouw leidinggeven, op jezelf en op je team;

- leer je jezelf in te schatten en je noden en behoeften te traceren;

- weet je hoe je de prestaties van en de relaties binnen het team kan ondersteunen vanuit een evenwichtige positie.

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Dit webinar is bestemd voor alle nieuwe leidinggevenden.

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209 of 111), chemische sector (PC 116 of 207), confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214).

Dit webinar is één van de drie webinars van het najaarsaanbod 2019, die eveneens toegankelijk zijn voor medewerkers uit de social-profitsector, en dit kosteloos op voorwaarde dat de inschrijving gebeurt via www.vivosocialprofit.org (en niet rechtstreeks via deze website).

Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte.

Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.

Docent : Matthias Dusesoi

Matthias is een gepassioneerd coach en trainer van leidinggevenden. Matthias heeft een bijzonder achtergrond: hij was 15 jaar lang beroepsmatig actief in het theater, als regieassistent, dramaturg en coördinator. Die passie leverde hem veel bagage op in people management, storytelling en systeemwerking. Nadien had hij verschillende ervaringen als leidinggevende van kleinere en grotere teams. Hij schoolde zichzelf bij tot coach en trainer en begeleidt sindsdien managers en leidinggevenden in hun persoonlijke groei en in hun job binnen hun organisatie. Bij die begeleiding kan hij terugvallen op zijn eigen, rijke ervaring als leidinggevende. Hij vertrekt steeds vanuit de premisse dat elke leidinggevende een intrinsieke kracht heeft om de eigen groei en ontwikkeling aan te pakken. Zijn trainees omschrijven zijn begeleiding als helder, inzichtelijk, veilig, leerrijk en doelgericht.  Mensen die hem bezig zien, ervaren hem als gedreven, geloofwaardig en empathisch.

woensdag

27

november 2019

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by Online Seminar