Terug Hulp nodig

Oplossingsgericht coachen

"Proef de kracht van oplossingen!"
Oplossingsgericht coachen

Merk je dat je in coachingsgesprekken zelf te hard aan het werk bent? Je perst de ene na de andere oplossing uit je hoofd om de coachee te helpen. Maar je stelt vast dat hier vaak weerstand op volgt. “Dat werkt niet voor mij!” of “Dat heb ik al geprobeerd!”. Een gesprek kan dan makkelijk afglijden in een tsunami van onmogelijkheden. Je coachee ontaardt in een calimero, een vat vol weerstanden.

 

Helpen is niet altijd de hulp, die je coachee nodig heeft.

 

Ons menselijk brein is sterk in het spotten van problemen, risico’s en bedreigingen. Veel gesprekken zijn dan ook probleemgericht en werken vanuit de vraag: “Wat gaat er mis? Wat werkt er niet en hoe komt dat?” En we denken daarbovenop dat we een probleem helemaal moeten begrijpen alvorens we het kunnen oplossen.

Daarom is het een uitdaging om de schijnwerper te richten op mogelijkheden, kansen en oplossingen. “Solution focused Brief coaching” biedt een handige en resultaatgerichte aanpak: oplossingsgerichte gesprekken, waarin je je afvraagt: “Wat gaat er goed? Wat werkt wel, ondanks de problemen?” In deze korte, toekomstgerichte gesprekken wordt de aandacht gericht op wat je wilt dat groeit. Op de oplossing!

 

In dit boeiend webinar wordt je meegenomen in de praktijk van een oplossingsgericht coachgesprek. Op basis van concrete cases leer je welke vragen je kan stellen om de ander in zijn kracht te zetten. Je wordt goed in de ander oplossingen te laten vinden die voor hem of haar werken. Je leert stap voor stap hoe je de handvaten van een oplossingsgericht coachingsproces meteen kan toepassen om met meer energie resultaat te boeken.

 

Benieuwd? Schrijf je dan snel in!

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

 • Je coacht een team en wilt graag meer resultaat bereiken met minder moeite.

 • Je wil engagement creëren bij je teamleden

 • Je bent HR medewerker of verantwoordelijke en wil (moeilijke) gesprekken tot meer oplossing laten leiden

 • Je wil graag oplossingsgerichte gesprekken leren voeren met je kinderen, partner, collega’s, klanten en baas

   

  Wat mag je verwachten ?

  Op het einde van dit webinar weet je:

 • wat de visie is van het oplossingsgerichte denkkader, waarom het meer is dan wat technieken en waarom het snelle, blijvende resultaten oplevert;

 • hoe je oplossingsgerichte taal leert spreken en hoe je sterke punten en hulpbronnen in kaart brengt;

 • welke de verschillende stappen zijn van het oplossingsgerichte coachingsproces en hoe je deze omzet naar de praktijk;

 • welke typerende oplossingsgerichte instrumenten je kan inzetten om sneller vooruitgang te boeken; 

 • welke gewoontes je kan ontwikkelen om oplossingsgericht te werken en te denken.

   

   

  Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

  Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), de sector van het Aanvullend Paritair Comité voor Bedienden (PC 200 – Cevora), confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214). Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte.

  Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.

   

  Docent : Evelien Van Dyck

  Evelien Van Dyck is een professioneel optimist en experte in de positieve psychologie. Ze heeft een passie voor alles wat mensen, teams en bedrijven laat floreren. Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring als trainer van soft skills aan managers en medewerkers binnen ondernemingen (Cute Solutions, projecten bij Belfius, Ikea, Belgocontrol, enz … ). Haar bedrijf Borneo is gespecialiseerd in het vergroten van geluk op de werkvloer. Borneo vertaalt wetenschappelijk onderzoek naar welbevinden in concrete welzijnsgewoontes en praktische workshops. Op basis van haar ervaringen in grote en kleine ondernemingen is Evelien ervan overtuigd dat “Happiness Habits” de sleutel zijn naar toekomst- en stressbestendige teams die wendbaar, productief en betekenisvol aan het werk zijn. Met 2 of 3 minuten per dag te investeren in kleine gewoontes maak je grote impact en levert de training je echt resultaat op!

  Daarnaast heeft Evelien een privé praktijk als gesprekstherapeute.

donderdag

9

mei 2019

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by Online Seminar