Terug Hulp nodig

Psychologische veiligheid

De sleutel naar een goed florerend team
Psychologische veiligheid

Tijdens haar nachtdienst merkt een verpleegster dat een ongebruikelijk hoge dosis medicatie moet toegediend worden aan een patiënt. Ze twijfelt om de verantwoordelijke arts te bellen, maar herinnert zich dan hoe neerbuigend die zich op de laatste teammeeting uitliet over haar werk. Ze belt niet en dient de medicatie toe.

Dit voorbeeld maakt meteen duidelijk dat psychologische veiligheid van grote invloed kan zijn. Deze verpleegster heeft angst om “interpersoonlijke risico’s” te nemen. Vaak zijn we ook in minder bedreigende situaties te beleefd of spreken we niet uit wat echt er echt toe doet.

 

Google deed een grote studie (Project Aristoteles), waarbij men onderzocht wat het geheime ingrediënt is van zeer goed presterende teams. Psychologische veiligheid bleek dé voorspeller te zijn.

In een wereld die steeds meer onzekerheid en complexiteit kent, hebben we mensen nodig die meedenken, kritische vragen stellen, innovatieve voorstellen doen. Mensen doen dit wanneer ze zich veilig voelen.

 

Verander je perceptie over wat een team echt doet floreren door je in te schrijven in dit webinar. Je leert wat psychologische veiligheid is, welke voordelen het oplevert en hoe je er kunt aan bouwen in je professionele leven.

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Voor iedereen die wil bouwen aan een psychologisch veilige werkplek en een effectief, toekomst bestendig team.

 

Wat mag je verwachten ?

Op het einde van dit webinar weet je:

- wat psychologisch veilige teams anders doen en waarom dit zo effectief werkt voor het bereiken van sterke resultaten:

- wat de wetenschap ontdekt heeft en hoe je deze principes kan vertalen in je eigen team;

- welke simpele gewoontes je kan ontwikkelen om psychologische veiligheid te vertalen in de praktijk.

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), de sector van het aanvullend paritair comité voor bedienden (PC 200 – Cevora), de confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214). Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte.

Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro. 

 

Docent : Evelien Van Dyck

Evelien Van Dyck is een professioneel optimist en experte in de positieve psychologie. Ze heeft een passie voor alles wat mensen, teams en bedrijven laat floreren. Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring als trainer van soft skills aan managers en medewerkers binnen ondernemingen (Cute Solutions, projecten bij Belfius, Ikea, Belgocontrol, enz … ). Haar bedrijf Borneo is gespecialiseerd in het vergroten van geluk op de werkvloer. Borneo vertaalt wetenschappelijk onderzoek naar welbevinden in concrete welzijnsgewoontes en praktische workshops. Op basis van haar ervaringen in grote en kleine ondernemingen is Evelien ervan overtuigd dat “Happiness Habits” de sleutel zijn naar toekomst- en stressbestendige teams die wendbaar, productief en betekenisvol aan het werk zijn. Met 2 of 3 minuten per dag te investeren in kleine gewoontes maak je grote impact en levert de training je echt resultaat op!

Daarnaast heeft Evelien een privé praktijk als gesprekstherapeute.

dinsdag

18

juni 2019

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by Online Seminar