Terug Hulp nodig

Recruitment : trends en tips

Recruitment : trends en tips

Het recruitmentvak verandert continu. Welke rollen en vaardigheden heb je nodig om ook volgend jaar succesvol nieuw talent aan te werven? Recruitment is nog vaak vanuit de werkgever of recruiter ingericht met een sterke focus op selectie, maar veel minder op werving. Vacatures beginnen met Wij zijn op zoek naar, wij vragen, wij verwachten. Over de candidate experience is minder nagedacht.

Op een krappere arbeidsmarkt wordt dit echter niet minder belangrijk.

In dit webinar focussen we op het belang van het werven en aantrekkelijk werkgeverschap. We bekijken de verschillende rollen van de recruiter en leren denken vanuit kandidaatperspectief. Hoe gebruiken we technologie en data, maar hoe belangrijk blijft ook het persoonlijk contact? Tenslotte maken we je wegwijs in alle trends en krijg jij concrete tips. 

 

Voor wie is dit webinar bedoeld:

HR medewerkers, recruiters en ieder die binnen het bedrijf verantwoordelijk is voor het aanwerven van nieuwe werknemers.

 

Wat mag je verwachten:

° Leren denken vanuit de kandidaat

° Inzicht in de rol van de recruiter bij succesvol werven

° Kennis over personal branding, employer branding en job branding

° Inspirerende voorbeelden van arbeidsmarktcommunicatie

° Tips om zelf goede content te maken (tekst, visueel en video)

° Trends in het recruitmentvak

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), de sector van het aanvullend paritair comité voor bedienden (PC 200 Cevora), confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214). Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte.

Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.

 

Docent: Ellen Van Dieren

Ellen van Dieren is trainer en oprichter van het bedrijf De Recruitment Trainer. Het delen van kennis en het inspireren van vakgenoten over recruitment is haar passie. Recruitment is voor Ellen geen rocket science. Succesvol werven van nieuw talent is wel een professioneel vak, maar eentje waarbij de mens de onderscheidende factor blijft: Recruitment doe je met persoonlijke aandacht!

Ellen volgt welke innovaties er in de recruitmentbranche zijn en hoe deze bijdragen aan de ontwikkeling van het vak. Haar expertise verwerft ze via netwerken, bezoeken van startups, testen van innovaties, volgen van events en opgaan in alle online recruitment content.

donderdag

21

maart 2019

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by Online Seminar