Terug Hulp nodig

De rol van een leidinggevende in een actief aanwezigheidsbeleid

De rol van een leidinggevende in een actief aanwezigheidsbeleid

Een verhoogd ziekteverzuim kan je zien als een symptoom van zaken die misgaan. Het kan wijzen op ernstige, onderliggende problemen. Medewerkers die zich om allerlei redenen, ook privé, niet goed in hun vel voelen, riskeren sneller uit te vallen wegens ziekte.

Hoe pak je dit best aan?

Dat zal verschillend zijn naargelang de onderliggende oorzaak van het ziekteverlof. Maar heel belangrijk is alvast het systematisch gesprekken voeren met medewerkers, die regelmatig afwezig zijn: verzuimgesprekken en terugkeergesprekken. 

Dit webinar legt uit hoe je dit doet, en hoe dit kadert in een bredere, zorgzame aanpak.  

Je komt alvast te weten welke vaardigheden je zullen toelaten om impact te hebben op verzuim, met respect voor zieke medewerkers!

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Voor HR medewerkers en leidinggevenden die hun rol in het aanwezigheidsbeleid actief en correct willen opnemen.

 

Wat mag je verwachten?

Op het einde van de presentatie :

  • kennen we de types verzuim en hoe we onze impact erop kunnen vergroten.

  • weten we hoe we de relevante gesprekken bij ziektemelding, werkhervatting, en herhaald verzuim constructief moeten voeren

  • zijn we in staat praktische tips en tricks toe te passen bij gesprekken in het kader van aanwezigheidsbeleid

  • kunnen we beter omgaan met de valkuilen bij verzuimgesprekken

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), verzekeringsmakelarij (PC 307), verzekeringssector (PC 306), chemische sector (PC 116 of 207), confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214).

Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte.

Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.

 

Docent: Els Ory

Els Ory werkt reeds meer dan tien jaar als trainer-coach bij IMPACT nv., trainingsbureau met een bijzondere expertise in communicatie, leiderschap en people management.

Ze heeft een aantal boeiende werkervaringen met name in automotive en sales en verzorgt met veel enthousiasme trainingen op vlak van persoonlijke vaardigheden, management- en leiderschapskills en sales. Met betrekking tot absenteïsmebeleid heeft Els een uitgesproken, duidelijke visie én een voorstel van aanpak. Het geven van trainingen in verschillende bedrijven met telkens een eigen beleid laat haar toe de ‘best practices’ mee te geven.

donderdag

11

oktober 2018

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by OnlineSeminar