Terug Hulp nodig

Resultaatgericht coachen: hoe doe je dat?

Resultaatgericht coachen: hoe doe je dat?

Komen medewerkers of collega’s bij jou aankloppen voor hulp, advies, expertise ? Ben je verantwoordelijk voor de inwerking van een nieuw aangeworven collega?  Of word je gevraagd om de ontwikkeling van een collega te ondersteunen ? Krijg je voor een bepaalde periode een stagiair uit een onderwijsinstelling toegewezen ?

Dat zijn ongetwijfeld belangrijke taken !

Maar niet altijd zo evident als ze lijken …

Immers, de manier waarop je ondersteuning geeft, is cruciaal voor het effect. Die ervaring herken je waarschijnlijk wel. Feedback en advies geven, luisteren en vragen stellen: we doen het allemaal. Maar als je dit op een coachende manier doet, levert je dat vaak meer resultaat op.

En daar gaan we in dit webinar graag dieper op in. 

Je maakt kennis met verschillende coachstijlen en -vaardigheden en hoe je ze kan gebruiken in verschillende situaties om zo je impact te verhogen.

 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Voor elke medewerker of leidinggevende, die als opdracht krijgt een collega te helpen bij zijn ontwikkeling, een nieuwe collega in te werken en te ondersteunen, een stagiair te begeleiden, …

 

Wat mag je verwachten ?

Op het einde van de presentatie weet je:

  • of je jezelf een goede coach mag noemen;

  • met welke vier basisvaardigheden je al heel wat kan bereiken;

  • welke interventie je als coach kan gebruiken om welk effect te bekomen;

  • wat iemand coach-baar maakt en wat je als coach van hem/haar mag verwachten.

 

Extra: verdieping in een vervolgwebinar !

Dit webinar geeft reeds een zeer goed en bruikbaar kader aangevuld met praktische tips. Wie echter interesse heeft om zich in dit onderwerp nog verder te verdiepen, kan op 22 november deelnemen aan een vervolgwebinar, waarin een aantal niet zo voor de hand liggende coachingsinterventies uitgebreider onder de loep genomen worden en gekeken wordt hoe je ze kan inzetten tijdens een coachingsgesprek. Je moet je voor dit vervolgwebinar afzonderlijk aanmelden.

 

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), confectiesector (PC 215 of  PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214).

Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte.

Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.

Docent : Liesbeth Vanhelmont

Liesbeth Vanhelmont is arbeidspsycholoog.

Ze  heeft als medewerkster van het advies- en trainingsbureau Obelisk meer dan 10 jaar ervaring met het begeleiden en coachen van individuen en groepen, o.a.  binnen projecten bij Belfius Insurance, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, K.U. Leuven, Besix,  Sibelga, ….

In 2012 heeft ze de gespecialiseerde opleiding ‘Coachen en leiden in verbinding’ aan de Universiteit van Hasselt gevolgd, een intensief leertraject voor leidinggevenden, consultants en coaches die meesterschap beogen in het faciliteren van (inter)menselijke en groepsdynamieken.

donderdag

8

november 2018

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by OnlineSeminar