Terug Hulp nodig

Geluk op het werk

"Happiness habits": werk aan een positieve focus, rationeel optimisme en sterke relaties!
Geluk op het werk

Naast ons bed spenderen we op het werk het meeste van onze tijd. Dan kunnen we er toch maar beter ook gelukkig zijn? Toch zijn vele Belgen minder gelukkig dan ze zouden willen op het werk. Binnen een maatschappij gekenmerkt door een burn-out epidemie, hoge werkdruk, stress en individualisme is het uitdagend om een gelukkig leven te cultiveren. Toch is dat net wat iedereen wilt want geluk is een universele behoefte. Sinds de oudheid denken filosofen na over wat geluk is en hoe we een we een betekenisvol leven kunnen leiden. Recent kreeg ook psychologie interesse in het bestuderen van wat ons gelukkig maakt. Geluk is moeilijk te definiëren aangezien iedereen van andere dingen gelukkig lijkt te worden. Toch heeft de positieve psychologie, vandaag baanbrekende resultaten geboekt in het bepalen van concrete gedragingen waar we allemaal gelukkiger van worden. Nog spannender zijn resultaten uit neurologisch onderzoek, die aantonen dat een positief brein ook een succesvol brein is. Gelukkige mensen gaan makkelijker om met stress en tegenslag en hebben sterkere relaties waardoor ze in moeilijke momenten, veerkrachtiger zijn. Ze hebben een sterker immuunsysteem en leven gemiddeld langer dan hun ongelukkige soortgenoten. In dit webinar zal je perceptie over wat ons echt gelukkig maakt voorgoed veranderen. Je ontwikkelt een verrassende kijk op hoe je geluk op het werk kan cultiveren. Geluk is de oorzaak van een succesvol leven. Vandaag, van geluk een prioriteit maken, zal je successen dichterbij brengen door je in je volle kracht te zetten. Dat is de doelstelling van dit webinar. In 60’ krijg je de meest vernieuwende inzichten mee over hoe je geluk op wetenschappelijk onderbouwde manier kan ontwikkelen, met kleine gewoontes en weinig moeite. Dit is een uniek aanbod, schrijf je dus snel in!

Voor wie is dit webinar bedoeld?
Voor iedereen die geïnteresseerd is in de wetenschap naar geluk te vertalen in kleine gewoontes die je productiever en gezonder maken op het werk.

Wat mag je verwachten ?
Op het einde van dit webinar weet je:
• Welke verassende resultaten wetenschappelijk onderzoek ons oplevert om geluk op het werk te vergroten en wat hiervan de concrete voordelen zijn
• Op welke factoren je zelf invloed hebt om je welzijn te vergroten
• Met welke gewoontes je vanaf vandaag kan starten om jouw welzijn en dat van anderen te vergroten

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), confectiesector (PC 215 of PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214). Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte.

Dit webinar is één van de drie webinars van het voorjaarsaanbod 2018, die eveneens toegankelijk zijn voor medewerkers uit de social-profitsector, en dit kosteloos op voorwaarde dat de inschrijving gebeurt via www.vivosocialprofit.org (en niet rechtstreeks via deze website).

Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.

Docent : Evelien Van Dyck

Evelien Van Dyck is een professioneel optimist en experte in de positieve psychologie. Ze heeft een passie voor alles wat mensen, teams en bedrijven laat floreren. Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring als trainer van soft skills aan managers en medewerkers binnen ondernemingen (Cute Solutions, projecten bij Belfius, Ikea, Belgocontrol, enz … ). Haar bedrijf Borneo is gespecialiseerd in het vergroten van geluk op de werkvloer. Borneo vertaalt wetenschappelijk onderzoek naar welbevinden in concrete welzijnsgewoontes en praktische workshops. Op basis van haar ervaringen in grote en kleine ondernemingen is Evelien ervan overtuigd dat “Happiness Habits” de sleutel zijn naar toekomst- en stressbestendige teams die wendbaar, productief en betekenisvol aan het werk zijn. Met 2 of 3 minuten per dag te investeren in kleine gewoontes maak je grote impact en levert de training je echt resultaat op!
Daarnaast heeft Evelien een privé praktijk als gesprekstherapeute.


dinsdag

19

juni 2018

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by OnlineSeminar