Terug Hulp nodig

Hoe werken aan een succesvol team?

Is bij jou één plus één drie?
Hoe werken aan een succesvol team?

In een team zou 1+1 meer dan 2 moeten zijn: met zijn allen moeten we immers meer kunnen bereiken dan in ons eentje. Maar is dat in jouw team ook zo? Of heb je eerder de indruk dat er nog veel onbenut potentieel zit? Wat maakt van een groep mensen een (h)echt team ? Welke factoren zijn van invloed op een goede teamprestatie?
Een goed functionerend team ontstaat niet zomaar.
Maar je kunt er wel aan werken.
Vooral aandacht geven aan een aantal afspraken zoals doelstellingen en budgetten, vergaderfrequentie en allerlei procedures zal echter niet volstaan.

Hoe pak je het dan best aan ? Dat kom je in dit webinar te weten !

We leggen uit hoe elk team een aantal hordes moet nemen om goed te functioneren. Je krijgt een aantal praktische tips die jouw team bij zo’n hordeloop zullen helpen.
We gaan vervolgens in op een aantal ‘teamvraagstukken’. Hoe zorg je ervoor dat een nieuwe medewerker makkelijk geïntegreerd raakt in een bestaand team? Wat doe je met (onderhuidse) spanningen binnen een team? Hoe verhoog je de betrokkenheid van iedereen op de teamresultaten?

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Voor leidinggevenden die het beste uit hun team en uit hun teamleden willen halen.

Wat mag je verwachten ?
Op het einde van de presentatie weet je:
• wat de bouwstenen zijn van succesvolle teams
• hoe je de werking van je eigen team kan evalueren
• hoe je dankzij een aantal praktische tips onmiddellijk aan de slag kunt om je eigen team succesvoller en efficiënter te maken

Docent : Liesbeth Vanhelmont

Liesbeth Vanhelmont is arbeidspsycholoog.
Ze heeft als medewerkster van het advies- en trainingsbureau Obelisk meer dan 10 jaar ervaring met het begeleiden en coachen van individuen en groepen, o.a. binnen projecten bij Belfius Insurance, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, K.U. Leuven, Besix, Sibelga, ….
In 2012 heeft ze de gespecialiseerde opleiding ‘Coachen en leiden in verbinding’ aan de Universiteit van Hasselt gevolgd, een intensief leertraject voor leidinggevenden, consultants en coaches die meesterschap beogen in het faciliteren van (inter)menselijke en groepsdynamieken.

donderdag

12

april 2018

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by Online Seminar