Terug Hulp nodig

Paperless werken

Hoe efficiënt lezen vanop, en schrijven voor een computerscherm of het web?
Paperless werken

Meer efficiëntie door anders te schrijven en te lezen
We schrijven onze teksten op het scherm, maar we blijven ze vaak printen om ze op papier te lezen. Daarvoor zijn er twee belangrijke oorzaken:
• De teksten zijn nog erg klassiek lineair opgebouwd, zodat ze op het scherm niet overzichtelijk en moeilijk leesbaar zijn.
• We kennen de mogelijkheden niet om het schermlezen van (langere) documenten aangenamer en vooral ook efficiënter te maken.
Tijdens dit webinar maak je kennis met de technieken om:
• korte en lange teksten zo te structureren en te visualiseren dat ze optimaal schermleesbaar zijn (en ook op papier makkelijk te lezen zijn).
• teksten doeltreffend te lezen op het scherm.

Het gaat hier voor beide inhoudelijke luiken om onmiddellijk en eenvoudig toe te passen technieken die het paperless werken een stap dichterbij brengen en de lees- en schrijfefficiëntie verhogen.

Wat mag je verwachten?

Na dit webinar:
• heb je inzicht in de psychologie van de lezer: waarnaar is de lezer op zoek en welke criteria gebruikt hij/zij om informatie te selecteren?
• weet je hoe je teksten optimaal schermleesbaar kan maken door:
    o ze te structureren volgens het ‘want-principe’ op de verschillende tekstniveaus;
    o ze verticaal op te bouwen en in modules te schrijven;
    o de strategische plekken in de tekst inhouddragend te maken;
    o visualiseringstechnieken te hanteren die de lezer vlot door de tekst begeleiden.
• ken je de technieken voor het schermlezen:
    o de tekstvereisten voor optimaal leescomfort;
    o het scherm instellen om Word-teksten, mails en webteksten efficiënt en snel leesbaar te maken;

Voor wie is dit webinar bedoeld?
De deelnemers aan dit webinar schrijven mails, rapporten, nota’s, verslagen, instructies of webteksten en willen daarbij hun schrijfefficiëntie verhogen. Daarbij houden ze rekening met recente inzichten rond schermlezen zodat ook voor de lezer de efficiëntie verhoogt. En de overtuigingskracht van de teksten.

Wie kan dit webinar (kosteloos) volgen ?
Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door werknemers uit volgende sectoren : metaalverwerkende en technologische industrie (PC 209), chemische sector (PC 116 of 207), confectiesector (PC 215 of PC 109), erkende controleorganismen (PC 219), textielsector (PC 120 of 214). Voor deelnemers uit de voedingshandel (PC 119), voedingsindustrie (PC 118 of 220), de audiovisuele sector (PC 227), de filmproductie (PSC 303.01) kan een beperkt inschrijvingsgeld aangerekend worden. Informeer bij het vormingsfonds Alimento of Mediarte.
Het inschrijvingsgeld voor deelnemers uit andere sectoren dan deze hierboven vermeld bedraagt 125 euro.

Docent: Jef Verheyen
Jef Verheyen verzorgt al ruim 25 jaar trainingen rond overtuigend schriftelijk communiceren. Daarnaast is hij zelf ook tekstschrijver in opdracht van grote en kleine ondernemingen.

donderdag

29

maart 2018

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te bekijken.

powered by Online Seminar